Italienii vor compensatii pentru preinstalarea Windows pe PC-uri

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 23:00
1631 citiri
Italienii vor compensatii pentru preinstalarea Windows pe PC-uri

Un grup de consumatori din Italia vrea sa declanseze un proces colectiv impotriva Microsoft in vederea obtinerii de compensatii pentru cumparatorii care au fost nevoiti sa achizitioneze computere cu sistemul de operare Windows preinstalat, desi nu doreau acest lucru.

Asociatia Aduc, de protectie a consumatorilor, a anuntat, marti, ca va prezenta cazul la un tribunal din Florenta. Actiunea impotriva Microsoft are loc dupa intrarea in vigoare, in 2010, a unei legi care permite asociatiilor sa deschida procese in numele unor grupuri de consumatori.

Cazurile individuale au efect asupra unui numar mic de utilizatori, a declarat presedintele Aduc, Vincenzo Donvito.

"Am decis sa deschidem un proces colectiv impotriva Microsoft , avand in vedere numarul mare de utilizatori implicati si importanta pietei libere", a explicat el.

Legislatia italiana permite acordarea de compensatii pentru costurile suportate de reclamanti, dar nu si plata unor daune punitive.

Aduc a castigat deja un caz pilot, in Florenta, privind rambursarea costului sistemului Windows consumatorilor care au fost nevoiti sa cumpere computere cu aplicatiile Microsoft preinstalate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microsoft, #windows, #italia, #proces , #stiri Microsoft