Microsoft a inregistrat venituri de peste 51 miliarde dolari

Luni, 17 Septembrie 2007, ora 14:47
1008 citiri

Microsoft a afisat venituri de 51,12 miliarde dolari, in anul fiscal incheiat in iunie 2007, cu 15% mai mult decat valoarea din 2005 - 2006, cand veniturile au fost de peste 44 miliarde dolari. Pentru anul fiscal curent, compania estimeaza venituri intre 56,8 miliarde dolari si 57,8 miliarde dolari. Valoarea reprezinta peste 40% din produsul intern brut al Romaniei al anului trecut, de 119,5 miliarde dolari.

Microsoft a fost infiintata in Albuquerque, New Mexico, la 4 aprilie 1975, de Bill Gates si Paul Allen, numele devenind marca inregistrata in 1978, an in care s-a deschis si primul birou international al companiei, in Japonia.

Cu peste 76.000 de angajati in 102 tari, principalele operatiuni ale Microsoft sunt legate de dezvoltarea de aplicatii software. Cele mai cunoscute sunt seria de sisteme de operare Microsoft Windows si suita de aplicatii de birou Microsoft Office.

Compania are divizii care activeaza in domenii conexe cum ar fi productia de periferice pentru calculatoarele personale, servicii de televiziune prin cablu (reteaua MSNBC), portalul de Internet MSN , enciclopedia multimedia Microsoft Encarta si productia de echipamente destinate jocurilor video cum ar fi Xbox, Xbox 360.

Pentru eficientizarea activitatii Microsoft s-a reorganizat in aprilie 2002 in sapte divizii principale, fiecare constituita ca entitate financiara independenta si, in septembrie 2005, compania a anuntat o regrupare a celor sapte divizii in trei mari diviziuni care exista si astazi.

Diviziile Windows Client, MSN si Server and Tool au fost comasate pentru a forma Microsoft Platform Products & Services Division, divizia Microsoft Business Division a rezultat din unirea grupurilor Information Worker si Microsoft Business Solutions, iar cea de-a treia divizie, Microsoft Entertainment and Devices Division, a fost formata prin fuziunea grupurilor Mobile and Embedded Devices si Home and Entertainment.

Filiala romaneasca a Microsoft a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 57,5 milioane lei, in crestere cu 34,2%, fata de anul 2005, cand compania a raportat afaceri de circa 43 milioane lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante.

Anul trecut profitul net al Microsoft Romania a fost de 14,24 milioane lei, in crestere cu 15,25%, fata de 2005 cand acest indicator a fost de 12,35 milioane lei.

Numarul de angajati a crescut cu 50% fata de 2005, ajungand de la 60 de persoane, la 90. Subsidiara romaneasca avea in decembrie 1996, la deschidere, cinci angajati.

Microsoft Romania va avea o crestere de 45% in anul fiscal 2007, estima in luna iunie directorul general Silviu Hotaran. Filiala din Romania a Microsoft a inregistrat unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din Europa de Est, dupa Rusia, potrivit lui Hotaran.

Microsoft Romania a vandut in anul fiscal care s-a incheiat la sfarsitul lunii iulie circa 200.000 de licente pentru sistemul de operare Windows. Din acestea, versiunea Vista a reprezentat 35%. Pentru anul fiscal urmator, planul companiei este de a creste cu 30% vanzarile de sisteme de operare.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...