Microsoft a lansat Office pentru iPad. Aplicatiile mobile, o prioritate pentru companie

Vineri, 28 Martie 2014, ora 13:59
1808 citiri
Microsoft a lansat Office pentru iPad. Aplicatiile mobile, o prioritate pentru companie
Sursa foto: Reuters

Microsoft a lansat, in cele din urma, aplicatia Office pentru iPad, noul sef al companiei, Satya Nadella, demonstrand ca cel mai mare producator de software din lume are ca prioritate aplicatiile mobile.

Office pentru iPad este disponibila ca orice aplicatie gratuita, dar utilizatorul are nevoie de un abonament pentru putea crea sau edita documente, a anuntat Reuters.

"Nadella e un tip 'cloud-centric', el se va concentra pe ceea ce este de succes", a spus Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

In acelasi timp, Nadella nu a dat nici un indiciu despre cand Microsoft va lansa versiuni Office "touch-first" pentru Windows 8, cea mai recenta versiune a sistemului de operare al grupului american.

"In strategia pentru Windows nu e nici o schimbare, cu exceptia aceleia ca vrem sa fim cunoscuti drept o companie inovatoare", a declarat Nadella reporterilor. "Daca ne uitam la povestea Windows, au fost perioade bune, si unele mai putin bune. Suntem ancorati de realitate," a spus el.

Office poate fi descarcata gratuit de pe App Store

Office poate fi descarcata gratuit de pe App Store, insa pentru a putea fi folosita pentru crearea de documente, utilizatorul trebuie sa plateasca.

Office 365 Home Premium, versiunea pentru consumatori, are un pret de 100 de dolari pe an. Versiunea pentru afaceri are un pret care incepe de la 60 de dolari.

"Welcome to the #iPad and @AppStore!", a postat directorul executiv al Apple, Tim Cook, pe Twitter, dupa aceasta lansare.

"Thanks @tim_cook, excited to bring the magic of @Office to iPad customers," a fost raspunsul lui Nadella.

Analistii au estimat ca Microsoft ar putea obtine venituri anuale cuprinse intre 840 de milioane de dolari si 6,7 miliarde de dolari din Office pentru iPad, insa unii se tem ca aceasta versiune ar putea sa fi fost lansata prea tarziu, mai ales ca in piata sunt multe aplicatii concurente. Printre acestea se numara Haiku Deck, Quip, Smartsheet si Evernote.

Conform unor surse din piata, o versiune de Office pentru iPad, care cuprinde aplicatii populare precum Word, Excel si PowerPoint - ar fi fost gata de ani de zile, dar compania a avut reticente pentru a o lansa, concentrandu-se pe sistemul de operare propriu.

Totusi, incercarile Microsoft de a a produce un sistem "touch-friendly" capabil sa concureze cu iPad s-au impotmolit, Surface avand vanzari slabe.

#microsoft office, #office ipad, #nadella ipad , #stiri Microsoft