Microsoft a prezentat un tablet-PC impreuna cu HP

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 11:07
3185 citiri
Microsoft a prezentat un tablet-PC impreuna cu HP

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a prezentat miercuri, in deschiderea Computer and Electronics Show (CES), la Las Vegas, un tablet PC produs de Hewlett-Packard (HP), inainte ca Apple sa lanseze un computer similar, probabil la sfarsitul lunii ianuarie, transmite Reuters.

Analistii au intampinat cu scepticism evenimentul, ridicand semne de intrebare legate de capacitatea Microsoft si HP, care au dezvoltat in parteneriat produsul, de a provoca la fel de multa "valva" printre consumatori precum modelul indelung asteptat de piata de la Apple, precizeaza Mediafax.

Zvonurile vehiculate in piata plaseaza lansarea primului tablet-PC Apple pe 27 ianuarie, insa compania nu a comentat public pe marginea evenimentului si nici macar nu a confirmat pana acum ca ar dezvolta un astfel de produs.

Tablet PC-ul face parte din noua generatie de computere proiectate pentru mobilitate, a caror interfata este optimizata in primul rand pentru touchscreen, fara a fi necesare periferice clasice de control.

Ballmer a prezentat noul produs Microsoft-HP la sfarsitul discursului de deschidere a CES, cel mai mare eveniment anual din industria inaltei tehnologii.

"Toata lumea asteapta cu inflacarare acest tip de computer. Dar cum faci astfel de dispozitive rentabile la un pret care va fi acceptat de consumatori, sa zicem sub 500 de dolari?", comenteaza pentru Reuters un analist IT.

Microsoft "a aranjat majoritatea pieselor" pentru a avea succes cu acest produs, insa nu e clar daca vor reusi sa castige prea multa cota de piata, continua acesta.

Ballmer nu a oferit detalii privind pretul tablet PC-ului dezvoltat impreuna cu HP si nu a precizat cand va fi disponibil pe piata, multumindu-se sa noteze ca va fi in magazine "peste cateva luni".

Anterior, ziarul New York Times scria ca produsul va ajunge la consumatori pana la mijlocul acestui an.

Prezentarea Microsoft, care a dat startul celui mai mare eveniment din lume destinat electronicelor de consum, a inceput cu intarziere din cauza unei caderi de tensiune si unor probleme tehnice, noteaza Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#computer, #hp, #microsoft, #pc, #tablet , #stiri Microsoft