Microsoft a respectat dead-line-ul Comisiei Europene

Luni, 27 Noiembrie 2006, ora 15:42
892 citiri

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, acuzat ca abuzat de pozitia sa dominanta pe piata pentru a scoate din joc mai multe companii rivale, a repsectat dead-line-ul Comisiei Europene privind furnizarea de noi detalii privind sistemul de operare Windows Vista.Comisarul european care se ocupa de concurenta, Neelie Kroes, ceruse Microsoft sa faca publice detalii substantiale din sistemul de operare pentru ca rivalii software sa poate realiza produse concurente bazandu-se pe aceasta tehnologie. Microsoft se teme ca daca va face publice aceste detalii va permite rivalilor sa realizeze produse concurente Windows.

Comisia Europeana a anuntat la finalul saptamanii trecute ca Microsoft a depus o documentatie revizuita, la cererea oficialilor de la Bruxelles, si in termenul oferit de acestia. Deocamdata, nimeni nu poate spune daca noua documentatie este folositoare si va scapa compania lui Bill Gates de drasticele amenzi aplicate de Comisia Europeana. Probabil evaluarea documentatiei va dura luni de zile, au anuntat oficialii de la Bruxelles.

Documentatia depusa de companie insumeaza peste 100 de lucrari si 8.500 de pagini. "Vom continua sa lucram impreuna cu oficialii de la Bruxelles pentru a ne asigura ca aceasta companie raspunde tuturor cerintelor Comisiei Europene", a declarat un responsabil Microsoft.

Bloombiz