Microsoft a urcat pe pozitia a treia pe piata smartphone din SUA

Luni, 10 Martie 2014, ora 13:59
1364 citiri
Microsoft a urcat pe pozitia a treia pe piata smartphone din SUA
Sursa foto: PocketNow

Microsoft a urcat pe pozitia a treia pe piata smartphone din SUA, cu o cota de 3,2% la finele lunii ianuarie, luad locul celor de la BalckBerry, intr-un clasament realizat in functie de sistemul de operare.

Totusi, aceasta evolutie se datoreaza scaderii inregistrate de producatorul canadian de taerminale mobile, a carui cota a coborat la 3,1%, de la 3,6%, la finele lunii octombrie, in timp ce cota producatorului de sistemului de operare Windows a stagnat, conform Cellular News.

In acelasi timp, Microsoft ramane cu mult in spatele primilor clasati, Android si Apple.

La finele primei luni din acest an, Android avea o cota de 51,7% pe segmentul smartphone din SUA, in scadere cu 0,5% fata de octombrie 2013, iar Apple si-a imbunatatit cota cu un procent, ajungand la 41,6%.

De remarcat ca Symbyan si-a mentinut cota in perioada mentionata, insa nivelul era foarte redus, de numai 0,2%.

Dupa prima luna a anului, 159,8 milioane de americani aveau smartphone, reprezentand o rata de penetrare de 66,8 procente.

Apple, prima pozitie in SUA, ca producator

Din punct de vedere al producatorilor, Apple se situa pe prima pozitie in SUA, cu 41,6%, fiind urmat de Samsung, cu 26,7%, in crestere cu 1,3 puncte procentuale, conform clasamanetului realizat de Comscore.

A treia pozitie din top apartine sud-coreenilor de la LG, cu 6,9%, fiind urmati de Motorola, cu o cota de 6,4%, si de HTC, cu 5,4%.

#smartphone sua, #apple android, #microsoft blackberry , #stiri Microsoft