Microsoft a vandut 17,7 milioane de console Xbox 360

Vineri, 04 Ianuarie 2008, ora 09:49
1907 citiri
Microsoft a vandut 17,7 milioane de console Xbox 360

Microsoft Corp. a vandut 4,3 milioane console Xbox 360 in ultimele trei luni din 2007, datorita lansarii unor jocuri video precum Halo 3 si Mass Effect, ridicand totalul la 17,7 milioane unitati, a anuntat vineri compania, conform Reuters.

Datele Microsoft arata ca de la lansarea acestei console video, la sfarsitul anului 2005, au fost vandute 17,7 milioane unitati Xbox 360. La sfarsitul lunii septembrie compania americana anuntase ca a vandut 13,4 milioane unitati.

"Sarbatorile de sfarsit de an au reprezentat o perioada excelenta pentru industria jocurilor video", a declarat Microsoft, adaugand ca Xbox 360 a continuat sa ocupe locul intai in ceea ce priveste cheltuielile pe hardware si software, depasindu-si rivalii.

Microsoft concureaza direct cu Nintendo Co Ltd, producator al consolei Wii si cu Sony Corp, ce produce consola PlayStation 3 pentru prima pozitie in industria globala a jocurilor video, a carei venituri se crede ca vor depasi nivelul de 40 miliarde dolari in 2007.

Nintendo si Sony nu au prezentat inca datele oficiale ale vanzarilor din perioada sarbatorilor de sfarsit de an, insa pana la sfarsitul lunii septembrie 2007 au fost vandute circa 13,2 milioane unitati Wii si 5,6 milioane unitati PS3.

"Halo 3", extrem de popularul joc video produs de Microsoft, ce a fost lansat la sfarsitul lui septembrie, a fost vandut in 8,1 milioane exemplare pana la sfarsitul anului 2007, a precizat compania americana.

Un alt joc lansat la sfarsitul lunii noiembrie de gigantul american, "Mass Effect", a fost vandut in 1,6 milioane exemplare, a anuntat compania.

Anuntul facut de Microsoft vine la putin timp inainte de conferinta anuala Consumer Electronics Show din Las Vegas, ce va avea loc in cursul weekendului ce va urma, cand presedintele Microsoft, Bill Gates, este asteptat sa ofere indicii privind liniile viitoare de produse ale companiei pe care o conduce, inclusiv consola Xbox.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.