Microsoft, ambitios: Windows 8 va aduce 400 de milioane de utilizatori

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 17:20
1707 citiri
Microsoft, ambitios: Windows 8 va aduce 400 de milioane de utilizatori

Microsoft are planuri ambitioase si vrea ca pana in luna iulie a anului viitor 400 de milioane de utilizatori sa foloseasca dispozitive cu Windows 8.

Cifra a fost avansata de catre Keith Lorizio, vicepresedintele Microsoft pentru vanzari si marketing in Statele Unite, in cadrul unui interviu acordat Beet.tv, potrivit Network World.

Oficialul companiei a spus ca potentialul pietei la care s-a referit, cand a facut estimarile, este de un miliard de dispozitive, care vor include atat vanzarile nete, cat si upgrade-urile dispozitivelor cu Windows 7.

Compania spera sa atraga clientii prin o imagine unitara a Windows 8 cu Xbox si cu platformele Windows Phone 8. In plus, aplicatiile Windows 8 vor fi esentiale, a spus el. Compania se asteapta la cresterea librariei digitale cu peste 100.000 de aplicatii in primele trei luni. Ar fi o crestere semnificativa, de la inventarul curent, estimat la 3.000 de aplicatii.

Microsoft pregateste lansarea unui smartphone Windows sub brandul propriu

"Punem la bataie milioane de dolari pentru a lucra cu publisherii, astfel incat aplicatiile lor sa devina live cat mai curand posibil", a spus oficialul Microsoft.

Compania deruleaza o serie de seminarii pentru dezvoltatori, astfel incat aplicatiile Windows 8 sa fie conforme cu design-ul sistemului de operare si cu modul de navigare pe care Microsoft l-a promis pentru viitoarele sale platforme bazate pe Windows 8.

Microsoft nu a anunat in mod oficial data de lansare a sistemului de operare Windows Phone 8, dar potrivit mai multor zvouri din piata va fi in data de 29 octombrie, la trei zile dupa lansarea platformei Windows 8.

#Microsoft Windows 8, #sistem operare Windows 8, #smartphone Windows 8 , #stiri Microsoft