Microsoft, amendat pentru folosirea ilegala de software

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 11:38
2070 citiri
Microsoft, amendat pentru folosirea ilegala de software

Microsoft Corp. va trebui sa plateasca 388 milioane dolari unei companii din Singapore, pentru folosirea ilegala a unei inventii brevetate, cu ajutorul careia se detecteaza piratarea de software, scrie Bloomberg.

Conform unei instante din SUA, Microsoft a incalcat regulile privind folosirea unui produs brevetat al companiilor Uniloc Singapore Private Ltd. si Uniloc USA Inc.

Uniloc a anuntat ca Microsoft s-a folosit in mod ilicit de tehnologia sa de securitate software pentru a castiga miliarde de dolari.

Procesul Uniloc, deschis in instanta in octombrie 2003, are ca obiectiv sistemul de operare al Microsoft Windows XP si unele programe Office. Microsoft, companie al carei sediu central se afla in Redmond, Washington, a argumentat ca s-a folosit de alte metode pentru inregistrarea produselor software.

"Suntem foarte dezamagiti de verdictul juriului. Vom cere curtii de justitie sa revina asupra verdictului", a declarat David Bowermaster, un purtator de cuvant al Microsoft.

Cele 388 milioane dolari sunt echivalentul a opt zile de profit pentru compania Microsoft, avand in vedere profitul net pe al doilea trimestru fiscal, de 4,17 miliarde dolari, la vanzari de 16,6 miliarde dolari.

Microsoft Windows este instala pe aproximativ 95% din calculatoarele personale din toata lumea. Windows Vista, cel mai nou sistem de operare al companiei, nu a fost inclus in proces.

#criza, #ilegal, #microsoft, #milioane, #software , #stiri Microsoft