Microsoft ar putea deveni lider pe piata de mobile cu ajutorul Windows 8

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 12:46
2216 citiri
Microsoft ar putea deveni lider pe piata de mobile cu ajutorul Windows 8
Windows 8

Microsoft a dezvaluit recent noua versiune a sistemului sau de operare, Windows 8. Compania a lansat o avanpremiera a noului sistem de operare, iar versiunea finala, operabila atat pe computere cat si pe tablete, va fi gata in 2012.

Un studiu al Boston Consulting Group, mentionat de TheStreet, arata ca majoritatea consumatorilor ar prefera sa utilizeze sistemul de operare Windows pe tablete, in loc de Apple sau Android de la Google. Aceasta implica faptul ca, odata lansat, s-ar putea inregistra o crestere imensa pentru Microsoft pe segmentul de tablete.

In prezent, Apple iPad domina segmentul tabletelor cu o cota de piata de 70% in SUA. Android ramane singura alternativa reala, dar lipsa de aplicatii si preturile ridicate au impiedicat tabletele Android sa preia o cota de piata semnificativa, desi a fost sprijinit de numerosi producatori de sisteme.

Amazon Kindle Fire castiga teren si poate reprezenta o amenintare pentru planurile tabletelor Microsoft, dar acesta abia se lanseaza si se orienteaza spre partea de jos a pietei.

Desi intra tarziu in joc, Microsoft are sanse reale de a captura o parte semnificativa a pietei tabletelor cu Windows 8. Conform studiului, utilizatorii vor sa aiba o continuitate intre computere si tablete, iar Windows inca domina ca sistem de operare al computerelor cu desktop.

Windows 8 va fi integrat cu Windows Phone, iar impreuna vor oferi un ecosistem complet, dupa modelul Apple Mac OS X si iOS, transformandu-se intr-o alegere ideala de platforma, pentru producatorii de hardware care cauta o solutie unificata non-Apple.

Windows 7 a vandut aproximativ 450 de milioane de licenta, iar cu transferarea si pe tableta se asteapta ca unitatile vandute sa creasca cu pana la 300 de milioane pana in 2015. Astfel, Windows 8 ar putea avea un succes mai mare decat Windows 7.

Windows este printre cele mai importante surse de venit ale Microsoft

#windows 8 venituri, #lansare windows 8, #microsoft, #windows tablete , #stiri Microsoft