Microsoft ar putea fi amendata din nou de Comisia Europeana

Marti, 17 Iulie 2012, ora 16:58
1064 citiri
Microsoft ar putea fi amendata din nou de Comisia Europeana

Microsoft se confrunta din nou cu probleme din partea Comisiei Europene, care a anuntat inceperea unei noi investigatii pentru a vedea daca producatorul de software a indeplinit angajamentele de a oferi utilizatorilor sistemului de operare Windows posibilitatea alegerii browser-ului de Internet.

Potrivit Comisiei Europene, Microsoft nu a oferit aceasta posibilitate utilizatorilor in momentul lansarii Widows 7 Service Pack 1, care a avut loc in luna februarie a anului trecut, potrivit The Next Web.

In luna decembrie, 2011, Microsoft a comunicat Comisiei Europene ca a indeplinit toate cerintele stipulate, dar se pare ca milioane de utilizatori Windows din Europa nu au putut alege propriul browser de Internet.

Comisia Europeana a pornit o ancheta inca din 2009, privind dominatia Internet Explorer in piata browser-elor de Internet.

Lista de optiuni oferita de Microsoft utilizatorilor de Windows contine Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 8 si Opera. Pentru alte optiuni, Microsoft lista alte 12 browsere diferite, afisate in mod aleatoriu.

Curtea Generala a Uniunii Europene a amendat compania Microsoft cu 860 de milioane de euro, dupa ce initial dictase o amenda mai mare cu 39 de milioane de euro.

Reprezentantii Comisiei au declarat ca investigheaza daca Microsoft nu si-a indeplinit cerintele si ca vor trata cu prioritate acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Microsoft amenda Comisia Europeana, #Microsoft investigatie Comisia Europeana , #stiri Microsoft