Microsoft incepe "razboiul" cu UE

Marti, 27 Iulie 2004, ora 14:08
955 citiri

Microsoft va aparea astazi in instanta in Luxemburg, in ceea ce se vrea a fi primul pas prin care compania americana incearca sa suspende decizia Comisiei Europene care i-a impus sanctiuni drastice pentru violarea legislatiei anti-trust.Microsoft contesta sanctiunile Comisiei, care au fost decise inainte ca intregul caz sa fie solutionat, caz ce ar putea sa dureze mai mult de trei ani.

Comisia Europeana a argumentat ca amanarea sanctiunilor le-ar face irelevante peste cativa ani, in timp ce gigantul american a avertizat ca aceste "pedepse" ii erodeaza imaginea si situatia financiara intr-un mod ireversibil.

In luna martie, Microsoft a fost somat sa ofere pietei europene o versiune Windows care sa nu aiba softul Media Player incorporat, ulterior fiind amendat cu 497 de milioane de euro, cu termenul de plata de 90 de zile.

"Microsoft are nevoie de mai multe informatii privind fisierele Windows care trebuie retrase pentru a se pune in conformitate cu reglementarile UE", a declarat purtatorul de cuvant Brad Smith.

Microsoft a obtinut o victorie importanta in Statele Unite, unde a fost acuzat de acelasi "delict", surse apropiate companiei spunand ca firma lui Bill Gates va incerca sa impresioneze instanta din Luxemburg cu decizia americana.

Sursa: Reuters