Microsoft isi pierde talentele: Dezertare in masa de la compania lui Gates

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 13:59
3559 citiri
Microsoft isi pierde talentele: Dezertare in masa de la compania lui Gates
Sursa foto: Politico

Seattle a devenit camp de batalie in industria IT, dupa ce Facebook, Twitter si Google si-au deschis filiale in fieful controlat de Microsoft si Amazon, recrutand cei mai promitatori angajati ai companiei lui Bill Gates. Orasul nu are nimic din insoritul San Francisco, decat apartenenta la aceeasi Coasta de Vest si un nou proiect Sillicon Valley, pe care concurenta lui Gates il construieste de zor folosind resursele umane ale Microsoft.

Facebook, Twitter si Google si-au organizat, din iunie si pana in august, in stil propriu campaniile de recrutare de personal pentru noile lor locatii din Seattle mizand pe numarul de mare specialist IT stransi sub umbrela corporatiei Microsoft si, bineinteles, pe tendinta acestora de a dezerta din firma. Seattle, de altfel, este un bazin de talente in industria IT, numarul mare de specialisti generand si costuri salariale mai mici, observa agentia Reuters.

Tendinta in crestere

Microsoft s-a confruntat intotdeauna cu un fenomen de migratie a personalului, insa, in ultima vreme, sosirea concurentei in zona marit numarul dezertorilor de la Microsoft care vad o buna oportunitate de a-si creste veniturile fara a mai fi supusi chinurilor relocarii. Iar multi dintre cei care abandoneaza corabia Microsoft stiu si ce alte creiere pot fi recrutate cu usurinta.

"O mare parte din inginerii de top de la Miocrosoft s-au indreptat catre noi. Nivelul lor ridicat de cunostinte este perfect pentru dezvoltarea aplicatiilor noastre. Ai de unde selecta personal aici, in Seattle", confirma seful biroului Seattle al Facebook, Rohit Wad, fost angajat Microsoft in ultimii 18 ani.

Numarul angajatilor Facebook din Seattle a crescut cu 125 in acest an, depasind cifra de 400 per total, iar cresterea de personal se vede in marirea spatiului de birouri la trei etaje. Google a deschis deja doua centre in Seattle, iar numarul total al angajatilor din zona a depasit cifra de 1.400, stransi sub comanda veteranului Chee Chew, cu o vechime impresionanta de peste 25 de ani la Microsoft. Twitter a ramas deocamdata la o cifra de 100 de angajati.

Seattle, mai ieftin decat San Francisco

Venitul unui programator incepe in Seattle de la 95.000 de dolari/an fata de 110.000, cat reprezinta media in San Francisco, insa locul devine tentant pentru multi IT-isti prin prisma costurilor de viata mai reduse din Seattle.

Orasul este ploios, cu perioade lungi de vreme rece, dar economiile pe care le poti face sunt cu certitudine mai mari decat in zona golfului californian. Acest aspect asigura noi si noi generatii de programatori care isi incearca norocul in Seattle, beneficiind chiar de burse de studiu sau de diverse facilitati pe care Amazon si Microsoft le-au oferit in timp. Acest lucru i-a indemnat pe cei de la Twitter, Google si Facebook sa isi deschida noi sucursale in Seattle. Cu toate acestea, forta de munca specializata de aici incepe sa se reduca pe masura ce noi si noi firme deschid birouri.

Criza de personal

In general, tendinta personalului migrator de la Microsoft era se dezerteze dupa evaluarile din vara si din toamna, moment in care firma distribuia si bonficatiile pentru un an de munca.

Anul acesta insa, 1351 de angajati Microsoft, majoritatea implicati in testarea programelor, au parasit compania in urma campaniilor de recrutare derulate de concurenta. Microsoft inregistreaza acum un deficit de personal de 1.289 de persoane, in special pe aplicatia LinkedIn, peste jumatate din posturile vacante necesitand cunostinte in aplictiile sistemului "cloud". Reprezentantii Microsoft s-au abtinut de la comentarii pe tema crizei de personal inregistrata in companie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#dezertori microsoft, #migratie personal microsoft, #resurse umane, #facebook, #criza de personal it , #stiri Microsoft