Microsoft iti transforma smartphone-ul in "portofel electronic"

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 23:06
1374 citiri
Microsoft iti transforma smartphone-ul in "portofel electronic"

Microsoft lucreaza la o versiune a Windows Phone care sa permita utilizatorilor plata cumparaturilor prin apropierea telefonului mobil de un senzon, au declarat doua persoane apropiate situatiei, potrivit Mediafax.

Grupul intentioneaza sa includa tehnologia pentru efectuarea de plati prin smartphone-uri in noile versiuni ale sistemului sau de operare, in cadrul efortului de reducere a decalajului fata de Google.

 

Primele aparate prevazute de Microsoft cu astfel de optiuni ar putea fi lansate in acest an, au spus sursele.

Microsoft se alatura astfel unei liste tot mai mari de furnizori de software care vor sa profite de cererea mare de instrumente mobile de plata a produselor si serviciilor.

In 2014, ar putea fi efectuate plati de 245 miliarde de dolari prin telefoanele mobile, comparativ cu 32 de miliarde de dolari in 2010, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, este sub presiunea de a recastiga din cota de piata pierduta de grup in favoarea Apple, producatorul iPhone, si Android, creat de Google.

Este probabil ca Microsoft sa fie sprijinit in domeniul platilor prin telefon de Nokia, care a anuntat recent ca va dota aparatele sale cu soft Windows Phone.

#android, #google, #microsoft, #nikia, #plata prin smartphone, #smartphone , #stiri Microsoft