Microsoft loveste "din umbra" Google

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 23:14
1979 citiri
Microsoft loveste "din umbra" Google

Daca acum 5 ani, compania Microsoft a fost amendata cu jumatate de miliard de euro de catre Comisia Europeana, anul acesta Google se afla pe masa judecatii CE. Marele gigant web este investigat pentru avantajele pe care si le-ar fi acordat in momentul in care a realizat clasamentul agentiilor de publicitate.

Google risca o amenda grea, daca nu joaca cu cartile pe fata.

In 2009, Google a intrat in conflict cu autoritatile antitrust italiene, dupa ce a constrans publicatiile italiene sa posteze articole pe site-ul GoogleNews.

Publicatiile care refuzau publicarea de stiri pe site-ul motorului de cautare erau excluse din rezultatele generate de Google.

Pentru a convinge autoritatile antitrust sa inchida investigatia, Google a ajuns la un consens cu publicatiile italiene.

Thomas Vinje, specialist in cazuri europene antitrust spune ca anul 2011 va fi unul foarte greu pentru avocatii Google.

In opinia acestuia, 2011 este anul in care multe companii vor depune plangeri impotriva gigantului web.

Deja exista 3 companii au instigat investigatia CE: compania de publicitate britanica Foundem, motorul de cautare francez ejustice.fr si site-ul Ciao.

Ceea ce complica lucrurile sunt zvonurile din spatele acuzatiilor potrivit carora razboiul este dus de compania Microsoft.

Compania de software este principala suspecta fiindca anul trecut a depus o plangere impotriva Google.

De asemenea cele 3 companii care au acuzat deja Google au in spate Microsoft.

Fundem este membru al unei organizatii numite ICOMP care este finantata partial de catre Microsoft, iar site-ul Ciao este detinut in totalitate de Microsoft. Sa fie oare un complot mascat?

Comisia de competitie a trimis recent un chestionar detaliat tuturor agentiilor de publicitate si editorilor, in vederea anchetarii Google.

Detaliile despre intrebarile din chestionar le puteti gasi aici, publicate de International Herald Tribune.

Cei doi giganti web, Microsoft si Google nu sunt la prima “lupta”. De-a lungul timpului, acestea au gasit diverse motive pentru a-si darama una alteia suprematia pe piata online.

Diplomatia este atu-ul principal al gigantului Google, capitol la care Microsoft este deficitar.

In 2004, Microsoft a trecut prin “furcile caudiene” ale Comisiei Europene care nu i-a dat voie sa incorporeze Media Playerul in sistemul de operare Windows pe motiv ca aceasta practica ar ameninta competitorii.

Astfel, CE a ordonat companiei de software sa transfere integral informatia tehnica necesara pentru a realiza produse compatibile.

Microsoft a acuzat UE ca atenteaza la dreptul sau de a obtine profit din propriile inventii.

Compania s-a prezentat la tribunalul din Luxembourg cu o armata de 60 de avocati, cerandu-si banii din amenda de 497 de milioane de euro pe care deja o platise.

Acesta nu a fost singura lovitura pe care Microsoft a primit-o de la Comisia Europeana.

Acum 2 ani, Google s-a alaturat luptei impotriva monopolului browserului de internet creat de Microsoft, in procesul anti-trust initiat de Comisia Europeana.

Autoritatile europene au deschis cazul impotriva Microsoft in luna ianuarie 2009, invinuind compania de abuz, prin introducerea Internet Explorer in cadrul sistemului de operare Windows, care este folosit pe 95 de procente din calculatoarele din intreaga lume.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#batalie, #ce, #frauda, #google, #investigatie, #microsoft, #sistem de operare , #stiri Microsoft