Microsoft lucreaza la o holograma 3D pe care o putem atinge

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 13:50
2649 citiri
Microsoft lucreaza la o holograma 3D pe care o putem atinge
Holograma

Microsoft face un pas inainte in industria hologramelor, desi suntem inca departe de "holo-puntea" din Star Trek. Departamentul de cercetare al companiei lucreaza in prezent la o holograma 3D inteligenta, pe care vom putea sa o atingem.

Combinand iluziile optice date de o jucarie microscopica si un display modern sub forma de camp de lumina, o echipa de cercetatori de la Microsoft au reusit sa construiasca o imagine 3D mobila ce pluteste prin aer cu 15 frame-uri pe secunda. Aceasta genereaza 192 de unghiuri diferite in acelasi timp, relateaza Theverge.com.

In mod normal, astfel de display-uri de camp de lumina pot fi observate sub sticla, departe de degetele curioase, pentru a-si mentine efectul. In acest caz, poti atinge imaginile cu ajutorul unei camere de supraveghere, si anume camera Kinect de la Microsoft.

Echipa a numit acest proiect "Vermeer". La prima revizie camera Kinect a fost montata in alta parte a incaperii fata de holograma, pentru a monitoriza mainile utilizatorilor in timp ce interactioneaza cu razele.

Pasul urmator a fost introducerea camerei in interiorul dispozitivului pentru a detecta degetele si a captura imaginile care urmeaza sa fie afisate.

#microsoft gadget, #cercetare microsoft, #holograma microsoft, #star trek holograma , #stiri Microsoft