Microsoft ne invata gramatica

Vineri, 08 Septembrie 2006, ora 14:12
1036 citiri

Microsoft vrea sa patenteze o tehnologie care sa conjuge verbele in mai multe limbi. Noua tehnologie le va permite utlizatorilor sa introduca un verb la orice timp si sa vada toate formele acestuia.Potrivit unei petitii depuse de Microsoft la Biroul de Inventii si Marci din Statele Unite ale Americii, la sfarsitul lunii august, compania doreste sa patenteze un sistem de conjugare a verbelor care sa vina in ajutorul utilizatorilor.

Dupa cum informeaza InfoWorld, sistemul acesta ar urma sa le dea utilizatorilor posibilitatea de a introduce o forma verbala dintr-o serie de limbi, iar software-ul ar fi capabil sa afiseze verbul conjugat la toate timpurile, gratie unei baze de date.

Potrivit documentului prezentat de multinationala biroului pentru inventii, citat de InfoWorld, inventatorii acestui program sunt Eric J. Voetberg, Jinsong Yu, Mark D. Stumpf si Robert E. Parkin, angajati ai companiei.

Prin aceasta inventie, Google doreste sa ii ajute pe oameni sa invete noi limbi. Pana in present, compania americana nu a precizat daca aceasta unelata a fost deja dezvoltata complet, daca va fi scoasa pe piata sau daca urmeaza sa fie incorprata in alte produse Microsoft.

Google a ales sa inregistreze aceasta inverntie pentru a nu se mai confrunta cu probleme legate de respectarea drepturilor intelectuale. De ani de zile, asociatii de utlizatori, dar si companii denunta abuzurile ce se fac in domeniul proprietatii intelectuale si industriale.

Reglementarile drepturilor de autor asupra software-ului au starnit polemici aprinse in Europa, iar in SUA au condus la inceperea unor procese sonore, ca cel din cazul dublu click-ului, in care a fost implicat chiar Microsoft.

Bloombiz