Microsoft, obligat sa includa in Windows mai multe browsere

Luni, 01 Iunie 2009, ora 00:30
1685 citiri
Microsoft, obligat sa includa in Windows mai multe browsere

Autoritatile Uniunii Europene ar putea forta producatorul de software Microsoft sa includa in sistemele de operare Windows si alte browsere, pe langa Internet Explorer, pentru a respecta legile concurentei, potrivit Wall Street Journal.

Microsoft este cercetat pentru incalcarea regulilor concurentei prin livrarea sistemului de operare Windows cu propriul browser inclus.

Insa, pentru a nu obliga producatorul de software sa renunte la Internet Explorer, autoritatile Uniunii vor solicita companiei sa includa si alte programe de navigare pe Internet, au afirmat surse apropiate situatiei.

Comisia Europeana (CE) a amendat Microsoft cu peste doua miliarde de dolari in ultimii cinci ani pentru nerespectarea, printre altele, a legislatiei concurentei si pentru ca nu s-a conformat deciziilor deja impuse. Autoritatile comunitare au incercat in 2004 sa oblige Microsoft sa livreze Windows fara Media Player.

CE a impus in luna mai o amenda record de 1,06 miliarde euro producatorului de procesoare Intel si a indicat grupului american sa renunte urgent la reducerile ilegale de preturi si la alte practici anticoncurentiale menite sa elimine din piata compania rivala AMD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#microsoft, # windows , #stiri Microsoft