Microsoft prezinta Windows 8. Vezi ce aduce noul sistem de operare

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 11:50
3680 citiri
Microsoft prezinta Windows 8. Vezi ce aduce noul sistem de operare

Windows 8 a fost prezentat, marti, la conferinta Windows Build organizata de Microsoft si a impresionat publicul prin touchscreen, aplicatii noi si tastatura virtuala "split" pentru cei care doresc sa tasteze cu degetele mari de la maini, dar si prin diferenta uriasa fata de Windows 7.

Bara de start si aspectul clasic pentru Desktop sunt singurele similaritati cu varianta anterioara a sistemului de operare, potrivit celor prezenti.

Noul sistem are si o interfata optimizata pentru touchscreen, denumita "Metro", care seamana mai mult cu sistemul de operare Windows Phone, scrie The Daily Mail.

Acesta pare sa fie viitorul Microsoft Windows de acum incolo, sustin expertii din domeniu.

Interfata optimizata pentru atingere a fost principalul subiect dezbatut de Stephen Sinofsky, presedintele Windows si Julie Larson-Green, vicepresedintele corporate Windows, cand au prezentat sistemul Windows 8 catre dezvoltatorii care au participat la conferinta Build.

Cu toate acestea, cei doi nu au spus cand va deveni noul sistem de operare accesibil pentru utilizatori. Aceasta incertitudine a generat o serie de speculatii care plaseaza momentul in care Windows 8 va putea fi utilizat, pentru inceputul anului 2012.

Noul sistem de operare poate fi utilizat in doua variante, fie cea clasica, potrivita pentru PC, "Desktop View", fie varianta potrivita pentru tablete si alte dispozitive cu touchscreen, "Metro View".

Potrivit lui Sinfosky, Windows 8 ofera sute de noi caracteristici.

In noul sistem, notificarile precum alertele de e-mail, accesul Wi-Fi si alte informatii alese de utilizator vor aparea pe noul "lock screen", partea ecranului care ramane mereu fixa.

In cadrul Metro View, utilizatorii pot sa treaca pe ecran dintr-un fisier in altul prin slide, exact asa cum ar face pe un dispozitiv iOS sau Android, pentru diferite grupuri de aplicatii, iar sistemul poate suferi un "refresh" fara sa stergi muzica, filme sau alte documente.

Aceasta ar putea fi o modalitate convenienta, care necesita mai putin hardware, pentru restaurarea sistemului fara a pierde toate documentele din calculator.

O simpla apasare a butonului din Control Panel activeaza optiunea de "refresh" a sistemului, aspect extrem de convenabil pentru utilizatorul de rand de PC-uri.

Task manager-ul are o noua infatisare, usor de citit si de utilizat, avand toate informatiile utile aliniate in coloane.

In plus, utilizatorul are optiunea de a adauga si de a sterge programele care se incarca automat la deschiderea programului.

Pentru cei care prefera sa tasteze doar cu degetele mari de la maini, exista o tastatura split pe care o pot folosi.

In bara de start din Metro View exista Share Charm, un mic buton care ridica o bara laterala de meniu pentru a putea impartasi mult mai usor diferite aplicatii. Astfel, utilizatorii pot sa impartaseasca aplicatiile folosite cu oricine din agenda de adrese de e-mail, folosind programul de "Share" automat.

Interfatele multiple si sistemele de touch si slide care impresioneaza vizual, par sa foloseasca foarte multi RAM. Sinfosky sustine insa ca Windows 8 are nevoie de doar 281 MB pentru inceput, spre deosebire de cei 404 MB utilizati de Windows 7.

#microsoft, #microsoft lanseaza windows 8, #sistem de operare lansat microsoft, #windows, #windows 8 , #stiri Microsoft