Microsoft, profit net cu 31% mai mare in T1

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 12:35
1344 citiri
Microsoft, profit net cu 31% mai mare in T1

Vanzarile Microsoft au crescut cu 13% in primele trei luni ale acestui an, la 16,4 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 31%, la 5,2 miliarde de dolari, rezultat trimestrial care pentru prima data in ultimii 20 de ani este mai mic decat cel al Apple, potrivit Bloomberg, anunta Mediafax.

Apple a raportat pentru primele trei luni ale acestui an un profit net record de sase miliarde dolari. Ultima data cand producatorul iPad a avut un profit mai mare decat al Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, a fost in 1991.

Incasarile diviziei business, cea mai mare unitate a Microsoft, care vinde si produsele Office, au avansat cu 21%, la 5,25 miliarde de dolari.

Veniturile diviziei Windows au scazut cu 4,4%, la 4,45 de miliarde de dolari. In perioada analizata, livrarile de PC-uri catre populatie s-au redus cu 8%, a afirmat directorul financiar al companiei, Peter Klein.

Vanzarile de Netbook-uri, laptop-uri ieftine devenite populare in timpul recesiunii, au scazut cu 40%, una dintre cauze fiind orientarea cererii spre tablet PC-uri. Livrarile totale de computere personale au coborat cu 2% in perioada ianuarie-martie.

"Ar trebui sa traiesti sub un bolovan ca sa nu vezi ca iPad (produs de Apple - n.r.) ia din cota de piata a netbook-urilor. Aceasta reprezinta o problema pe piata destinata populatiei, unde Microsoft continua sa piarda teren in fata Apple", a afirmat Pat Becker, analist la Becker Capital Management.

Actiunile Microsoft au scazut cu 4,3% de la inceputul anului.

Apple a devenit in luna mai 2010 cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume, titlu detinut pana atunci de Microsoft.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#microsoft, #profit net, #apple, #ipad , #stiri Microsoft