Microsoft reduce pretul Windows RT destinat tabletelor mici, in incercarea de a se impune pe piata

Luni, 03 Iunie 2013, ora 11:49
1478 citiri
Microsoft reduce pretul Windows RT destinat tabletelor mici, in incercarea de a se impune pe piata

Microsoft reduce pretul sistemului de operare Windows destinat tabletelor de mici dimensiuni, incercand astfel sa genereze mai mult interes din partea producatorilor de hardware si sa "muste" din cota de piata a Apple, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Microsoft incearca sa determine companiile partenere sa produca mai multe tablete echipate cu sistemul de operare Windows RT, au afirmat sursele citate.

Reducerea de pret este valabila numai pentru tabletele de mici dimensiuni.

La un an dupa prezentarea primelor dispozitive cu Windows RT, prin care Microsoft spera sa se impuna pe piata tabletelor, compania nu a reusit sa acumuleze o cota de piata semnificativa. Producatorii de dispozitive, precum HP sau HTC, nu au acordat suficienta atentie sistemului de operare, astfel ca tabletele cu Windwos RT lipsesc din magazine in timp ce Apple si Google continua sa domine piata.

Windows RT este o varianta mai putin complexa a Windows 8, destinata dispozitivelor mobile bazate pe tehnologia dezvoltata de compania britanica ARM Holdings.

Microsoft va face eforturi pentru a promova Windows RT la Computex, cea mai mare conferinta a industriei PC-urilor, care va incepe marti la Taipei.

Compania nu a precizat inca noul pret ale sistemului de operare preinstalat pe tablete, insa reducerea va avea ca afect scaderea preturilor produselor finale.

HTC a renuntat la planurile de a lansa o tableta cu Windows RT de 10 inci din cauza temerilor ca cererea este insuficienta, au declarat recent surse apropiate companiei. Grupul taiwanez s-a plans si de nivelul ridicat al investitiei necesare pentru a dezvolta astfel de produse.

HP, cel mai mare producator de PC-uri, nu intentioneaza sa lanseze o tableta RT, iar Samsung Electronics a dezvoltat un astfel de dispozitiv, insa nu l-a lansat si promovat in mai multe tari si nu a anuntat un produs succesor.

Unele companii sustin insa eforturile Microsoft. Dell si Acer dezvolta tablete Windwos RT, iar HTC se pregateste sa produca un dispozitiv de 7 inci dupa reducerea de pret care va fi anuntata de Microsoft.

Tabletele lansate anul trecut, de la companii precum Asus si Toshiba, nu au inregistrat succese majore pe piata si nu sunt disponibile in magazine in volume suficiente.

Microsoft a lansat in 2012 propriile tablete, denumite Surface si echipate cu Windows 8 si Windows RT, mutare care i-a indepartat pe unii producatori de hardware, nemultumiti de aparitia unui nou concurent.

Compania din Redmond spera insa la o a doua sansa pentru Windows RT. Dell pregateste o noua varianta a tabletei echipate cu acest sistem de operare, iar Acer va lansa primul astfel de produs in acest an.

De asemenea, Microsoft a luat masuri pentru imbunatatirea Windows RT pe baza opiniilor transmise de utilizatori.

Compania incearca de asemenea sa "instruiasca" retailerii astfel incat sa poata promova mai bine produsele si a renuntat la unele restrictii impuse producatorilor hardware, inclusiv in privinta chip-urilor utilizate.

#Microsoft Windows RT, #Microsoft ieftinire Windows RT, #tablete sistem Microsoft , #stiri Microsoft