Microsoft va introduce elemente specifice retelelor sociale in urmatoarea versiune a Outlook

Joi, 18 Februarie 2010, ora 15:15
1973 citiri
Microsoft va introduce elemente specifice retelelor sociale in urmatoarea versiune a Outlook

Microsoft a anuntat, miercuri seara, ca va introduce elemente specifice retelelor de socializare in urmatoarea versiune a programului de mesagerie Outlook, care va fi integrat in suita de aplicatii profesionale Office ce va fi lansata anul acesta. 

 

Pe de alta parte, noutatile din reteaua de socializare profesionala LinkedIn erau deja accesibile, miercuri, pe pagina experimentala www.linkedin.com/outlook, precizeaza Mediafax.


Pana la momentul lansarii noii versiuni de Outlook, Microsoft intentioneaza sa integreze si retelele Facebook si MySpace in cadrul acestui serviciu, potrivit lui Dev Balasubramanian, responsabil Outlook Office.


"Este vorba cu adevarat sa poti sa ai acces la familie, colegi si prieteni din interiorul cutiei postale virtuale", a explicat Balasubramanian, intr-un videoclip publicat pe site-ul Microsoft.


"Comunicand cu ei, puteti vedea ce fac in momentul in care va consultati e-mailurile", a mai adaugat el.


In plus, conectarea serviciului cu LinkedIn permite utilizatorilor sa fie la curent cu schimbarile de activitate ale contactelor lor, precum si cu aparitia de noi persoane cunoscute in cadrul retelei.


Anuntul Microsoft are loc la o saptamana dupa lansarea Google Buzz, element de retea sociala creat de gigantul internet si care este ancorat in reteaua de mesagerie Gmail.


Google Buzz a atras numeroase critici de la lansare, numerosi utilizatori criticand lipsa unor garantii de confidentialitate suficiente si integrarea din start a tuturor contactelor din cadrul serviciului de mesagerie in reteaua sociala a utilizatorului. Google a introdus mai multe schimbari pentru a raspunde acestor critici.

 

#microsoft, # retele sociale, # versiune, # Outlook , #stiri Microsoft