Microsoft va produce un stick USB care permite rularea programelor pe alte PC-uri

Marti, 15 Mai 2007, ora 11:09
922 citiri

Microsoft si SanDisk vor realiza un stick USB care va permite utilizatorilor sa isi ia cu ei programele preferate, cu setarile proprii, pe care le pot rula in siguranta de la orice calculator, fara sa le instaleze, a anuntat luni Computerworld.com.

Cele doua companii descriu produsul ca "un desktop pe stick USB". Aparatul va stoca, pe un mediu Flash, programele des folosite de utilizator, cu tot cu setarile personale. Prin introducerea aparatului in portul USB al oricarui calculator care ruleaza Windows XP sau Vista, utilizatorul va putea rula aplicatiile proprii, intocmai ca pe PC-ul de acasa.

In acest fel, de exemplu, utilizatorii vor putea edita texte in Word de la un internet cafe, chiar si de pe un calculator care nu are instalat programul Microsoft Word.

Datele vor fi protejate prin criptare si vor avea protectie antivirus integrata. Cand aparatul este scos din PC, pe calculator nu mai ramane nici o urma a activitatii utilizatorului.

Microsoft va dezvolta softul iar SandDisk va furniza partea hardware. Produsul va fi disponibil in cea de a doua jumatate a anului viitor, sub o marca noua, care urmeaza sa fie anuntata ulterior.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)