Microsoft va reduce preturile la sistemul de operare Windows Vista

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 12:16
1093 citiri
Microsoft va reduce preturile la sistemul de operare Windows Vista

Compania Microsoft a anuntat ca va reduce preturile la sistemul de operare Windows Vista cu scopul de a determina clientii sa achizitioneze cea mai noua versiune actualizata a sistemului de operare Windows Vista, informeaza Reuters. Cel mai mare producator de software din lume a declarat ca planuieste sa reduca preturile pentru sistemele de operare Windows Vista in 70 de tari in acest an, odata cu aparitia primului update, cunoscut ca Service Pack 1 (SP1).


Pachetele Windows Vista vandute in magazine sau pe internet reprezinta mai putin de 10% din totalul sistemelor de operare Windows, ce functioneaza pe 90% din PC-urile existente la nivel mondial.


Majoritatea consumatorilor opteaza pentru achizitionarea calculatoarelor ce au deja instalate ultima versiune de Windows.


"Credem ca aceste modificari vor aduce mai multe vanzari la sistemele de operare Windows", a declarat unul dintre vice-presedintii Microsoft, Brad Brooks.


In SUA, Microsoft va reduce preturile la Windows Vista Ultimate, ultimul sistem de operare scos pe piata de companie, la 319 dolari, de la 399 dolari, pentru versiunea completa, si va reduce pretul la versiunea "upgrade" la 219 dolari, de la 259 dolari, pentru consumatorii ce au deja Windows XP sau o alta editie a sistemului Vista.


Compania va reduce si preturile pentru Vista Home Premium, versiunea de baza a noului sistem de operare, la 129 dolari, de la 159 dolari.


Reducerile de preturi variaza in functie de tara.


Microsoft a vandut peste 100 de milioane de licente Vista din ianuarie 2007, cand a avut loc lansarea sistemului de operare, performanta de a sporit considerabil  castigurile companiei.