Microsoft vrea sa dubleze numarul utilizatorilor de calculatoare pana in 2015

Vineri, 20 Aprilie 2007, ora 01:08
685 citiri

Microsoft Corp., incercand sa atinga obiectivul propus de a dubla numarul utilizatorilor de computere din lume pana in 2015, pana la doua miliarde de persoane. a promis sa reduca pretul aplicatiilor cumparate de guvernele din statele in curs de dezvoltare, relateaza Reuters.

Presedintele Microsoft, Bill Gates, a anuntat acest program cu ocazia unei conferinte tinute joi la Beijing. grupul american a precizat ca planuieste sa ofere guvernelor un pachet de aplicatii denumit Microsoft Student Innovation Suite pentru suma de trei dolari, guvernele urmand a folosi aceasta suita de aplicatii pentru a dota sistemul de educatie.

Acest pachet, ce va fi disponibila incepand cu a doua jumatate a anului 2007, va include sistemul de operare Windows Xp Starter Edition, MicrosoftOffice Home and Student 2007, Windows Live Mail precum si alte programe.

"Acesta nu este un efort filantropic, ci doar o strategie de afaceri", a declarat un vice-presedinte al Microsoft, Orlando Ayala intr-un interviu acordat inainte de anuntul oficial facut de Bill Gates.

In multe piete in curs de dezvoltare, Microsoft a fost afectat de piraterie, aplicatiile sale fiind vandute la un pret mult mai mic decat cel normal.

Microsoft a precizat ca industria tehnologica trebuie sa isi adapteze strategia de afaceri mediului prezent in aceste piete in curs de dezvoltare.

Compania americana coopereaza cu retailerii si producatorii de calculatoare din Brazilia pentru a testa un sistem de plata diferit, similar leasingului, deoarece acest model a fost incununat de succes pe pietele in curs de dezvoltare.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)