Miliardarii planetei au pierdut doua mii de miliarde de dolari

Joi, 12 Martie 2009, ora 09:38
1618 citiri
Miliardarii planetei au pierdut doua mii de miliarde de dolari

Miliardarii planetei au pierdut intr-un an doua mii de miliarde de dolari, insa Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului pe 2009 al publicatiei Forbes, anuntat miercuri la New York, relateaza AFP.

"Cea mai importanta veste este: suntem aici si inca mai exista miliardari", a declarat Monie Begley, vicepresedintele Forbes.

Din martie 2008, averea miliardarilor planetei a scazut de la 4.400 la 2.400 de miliarde de dolari. In lume au mai ramas 793 de miliardari, fata de 1.125 anul trecut: 332 de nume au disparut de pe lista, nmai ales din Rusia, India si Turcia.

Totusi, trio-ul castigator nu s-a schimbat: cofondatorul Microsoft, Bill Gates, investitorul american Warren Buffet si magnatul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim. Insa Buffet si Slim au cazut un loc: Gates este pe primul loc, pe care anul trecut il cedase lui Buffet, dupa 13 ani de "dominatie".

Insa averile lor nu mai sunt ce erau: Gates a trecut de la 58 la 40 de miliarde de dolari, Buffet de la 62 la 37 de miliarde, iar Slim de la 60 la 35 de miliarde de dolari. Americanii reprezinta 45% dintre miliardarii din clasament.

Oligarhii rusi, care au pierdut in total 369,3 miliarde de dolari, nu mai sunt in numar de 87, ci de 32, iar Moscova a cedat rangul din 2008 de capitala mondiala a miliardarilor in beneficiul orasului New York.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, este unul dintre putinii care nu au pierdut bani in 2008: cu o avere in crestere, estimata la 16 miliarde de dolari, el se afla pe locul 17.

In randul femeilor, frantuzoaica Liliane Bettencourt, mostenitoarea imperiului L'Oreal, nu mai este cea mai bogata femeie din lume, ci numai din Europa, cu 13,4 miliarde de dolari si se afla pe locul 21 in lume.

Mostenitoarea lantului de magazine Wal-Mart, Alice Walton, este pe locul 12, cu 17,6 miliarde de dolari.

Tinerii sunt mai putin numerosi in clasamentul de anul acesta, 18 in loc de 50, anul trecut.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, in varsta de 24 de ani, a iesit de pe lista. 

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#averi, #buffet, #femei, #microsoft, #miliardari, #warren , #stiri Microsoft