Nintendo si-a dublat profitul operational pe primele noua luni, la circa 400 miliarde yeni

Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 13:15
1012 citiri
Nintendo si-a dublat profitul operational pe primele noua luni, la circa 400 miliarde yeni

Compania japoneza Nintendo si-a dublat profitul operational dupa noua luni ale anului fiscal, la 394 miliarde yeni fata de 167 miliarde yeni, in urma vanzarilor inregistrate la consolele Wii si jocuri DS, iar prognozele companiei depasesc asteptarile pietei, potrivit Reuters.

"Am avut rezultate solide, dar piata deja ne urmareste evolutia. Mi-ar placea sa vad cum isi mentine compania aceasta crestere pentru urmatorii ani", a declarat managerul la Norinchukin Zenkyoren Asset Management, Takeshi Osawa.

Consola Wii a deschis drumul unor jocuri inovatoare, ajutand Nintendo sa atraga mai multi clienti, inclusiv femei si persoane mai in varsta. Vanzarile la consolele Wii au depasit anul trecut pe cele la PlayStation 3 de la Sony si Xbox 360 de la Microsoft, ambele in SUA si Japonia, informeaza agentia NewsIn.

Reprezentantii companiei Nintendo au declarat ca se asteapta ca profitul operational sa insumeze 4,3 miliarde dolari (460 miliarde yeni) in anul fiscal ce se incheie la 31 martie, mai mult cu 10% fata de previziunile anterioare, de 420 miliarde yeni.

Nintendo a prevazut pentru intregul an o crestere a actiunilor de 9 procente, la 1.190 yeni comparativ cu estimarile de 1.090 yeni.

Profitul operational al companiei japoneze a ajuns la 394,04 miliarde yeni in primele noua luni ale anului fiscal fata de 167, 63 miliarde de yeni, in perioada similara a anului fiscal precedent. Profitul net aproape s-a dublat la 258,93 miliarde yeni datorita vanzarilor in crestere cu 84,7%, la 1,32 miliarde yeni.

Consola Wii, care are o maneta la telecomanda si consola portabila DS cu un stilet, a revolutionat jocurile video iar gama de jocuri propuse pentru cele doua console a aderat la conceptul Mario si Zelda pentru un nou public.

Compania cu sediul in Kyoto a creat jocuri inovative si usor de utilizat pentru a-si extinde publicul in afara celui de baza format din barbati tineri. Jocuri si ghiduri de adminsitrare a bugetului de familie, de retete si antrenament intelectual au ajutat jocurile Wii si DS ale companiei Nintendo sa devanseze aplicatiile oferite de Sony.

Nintendo, producator cunoscut pentru jocuri ca Mario si Zelda, intentioneaza sa lanseze un program de ingrijire a pielii si un joc de fitness numit "Wii Fit". Acest nou joc, care permite utilizatorilor sa lanseze mingi de fotbal virtuale si sa experimenteze sarituri cu schiurile, este preconizat sa fie urmatorul motor de vanzare pentru jocurile Wii.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...