O organizatie siriana a preluat controlul conturilor de e-mail ale unor angajati Microsoft

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 10:45
1464 citiri
O organizatie siriana a preluat controlul conturilor de e-mail ale unor angajati Microsoft

Dupa mai multe atacuri informatice, Armata Electronica Siriana s-a orientat si catre Microsoft, compania americana confirmand a aceasta organizatie a preluat controlul asupra catorva adrese de e-mail a unor angajati ai sai.

Problemele intervin dupa ce, saptamana trecuta a fost preluat controlul asupra contului de stiri de pe Twitter al Microsoft, conform celor de la BusinessInsider.

Si acestea nu sunt primele atacuri. Pe 1 ianuarie, contul Twitter si blog-ul Skype ale Microsoft au fost vizate de atacatori, care au preluat controlul.

Microsoft a confirmat atacul

Dupa ce obtinut accesul la conturile de email, atacatorii au postat trei mesaje internte pe Twitter, dupa cum a anuntat The Verge.

Aceste mesaje informau despre atacurile organizatiei siriene si despre procedura derulata de Microsoft pentru schimbarea parolelor condurilor afectate.

Microsoft a confirmat celor de la BusinesseInsider ca a fost preluat controlul asupra "catorva" conturi de email.

"Atacatorii au folosit o metoda de inginerie cibernetica, cunoscuta sub denumirea de 'phishing', care a avut ca impact asupra catorva conturi de email si de social media a catorva angajati. Aceste conturi au fost resetate si nu au fost afectate informatii ale clientilor. Continuam actiunile pentru pro tejarea angajatilor si conturilor impotriva acestor atacuri in aceasta problema larg raspandita in industrie"

Armata Electronica Siriana, activa si anul trecut

Armata Electronica Siriana a fost foarte activa anul trecut, cand a vizat o parte din presa, pe care au acuzat-o ca transmite informatii neadevarate despre situatia din Siria. Grupul, care il sustine pe presedintele sirian Bashar al-Asad, si-a asumat responsabilitatea atacurilor informatice asupra New York Times si Twitter.

De asemenea, a atacat site-ul marines.com, unde, pe langa mesajele adresate "fratilor" din armata SUA, au postat si o serie de imagini cu persoane imbracate in uniformele armatei americane care prezentau mesaje impotriva implicarii SUA in probleme din Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac cibernetic, #microsoft atac, #siria microsoft , #stiri Microsoft