Paul Allen, cofondatorul Microsoft, diagnosticat cu cancer

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 12:05
1441 citiri
Paul Allen, cofondatorul Microsoft, diagnosticat cu cancer

Paul Allen, cofondatorul Microsoft, a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin si a inceput tratamentul, a declarat un purtator de cuvant al companiei de investitii a acestuia.

Angajatii Vulcan Inc, firma pe care Allen a infiintat-o, in 1986, pentru a-si administra activitatile filantropice si de afaceri, au fost informati in legatura cu boala sefului lor luni, printr-un e-mail intern, relateaza Mediafax.

Paul Allen "se simte destul de bine, a ramas extrem de activ in cadrul Vulcan si al celorlalte companii sau interese ale sale si nu are planuri in ceea ce priveste diminuarea activitatii", a spus David Postman, purtator de cuvant al Vulcan. Postman a spus ca diagnosticul lui Allen este de data recenta si ca acesta a inceput deja tratamentul. Allen, a 32-a cea mai bogata persoana din lume, potrivit revistei Forbes, a infiintat Microsoft in 1975, alaturi de Bill Gates, si a demisionat din functia de director in 1983.

El a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin in 1983, insa cancerul sau a fost tratat atunci cu succes. Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer cu origini in sistemul limfatic si este o boala mai raspandita decat limfomul Hodgkin.

In 2009, aproape 66.000 de noi cazuri de limfom non-Hodgkin si 19.500 de decese provocate de aceasta maladie au fost inregistrate in Statele Unite, potrivit National Cancer Institute.

#Microsoft, # companie, # cancer , #stiri Microsoft