Peste jumatate din companiile americane vor evita Windows 7

Luni, 13 Iulie 2009, ora 10:36
1599 citiri
Peste jumatate din companiile americane vor evita Windows 7

Sase din 10 companii americane intentioneaza sa "sara peste" sistemul de operare Windows 7, in principal din dorinta de a reduce cheltuielile, dar si din cauza incertitudinii legate de compatibilitatea noului software cu aplicatiile existente, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Windows 7, a carui lansare este programata pentru 22 octombrie, beneficiaza deja de aprecieri si recenzii pozitive din partea specialistilor IT, spre deosebire de versiunea actuala a sistemului de operare, Windows Vista, informeaza Mediafax.

Sondajul realizat de compania americana ScriptLogic Corp, care presteaza servicii de administrare a retelelor bazate pe sistemele de operare Microsoft Windows, a relevat ca majoritatea celor 1.000 de companii si 20.000 de specialisti IT chestionati doresc sa realizeze economii prin reducerea cheltuielilor cu actualizari de software, sau ca pur si simplu nu dispun de resursele necesare pentru implementarea noilor solutii pregatite de Microsoft.

Pe de alta parte, multe companii au evitat Windows Vista, calificand versiunea drept instabila. Spre exemplu, grupul Intel, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Microsoft, utilizeaza si in prezent mai vechiul Windows XP, noteaza Reuters.

Potrivit concluziilor sondajului, circa 60% dintre companii nu intentioneaza sa utilizeze Windows 7, 34% vor adopta noul sistem de operare pana la finele anului viitor, in timp ce numai 5,4% vor trece la acest software in acest an.

42% dintre cei intervievati sustin ca principalul motiv pentru care vor evita Windows 7 este "lipsa de timp si resurse", in conditiile in care 35% dintre respondenti spun ca au sarit deja peste unele upgrade-uri sau achizitii pentru a economisi bani.

Totodata, alti 39% dintre cei chestionati si-au exprimat temeri legate de compatibilitatea dintre Windows 7 si aplicatiile existente.

 

#compatibilitate, #operare, #sistem, #windows , #stiri Microsoft