Profitul Nintendo s-a injumatatit dupa scaderea vanzarilor consolelor Wii

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 14:57
1594 citiri
Profitul Nintendo s-a injumatatit dupa scaderea vanzarilor consolelor Wii

Nintendo Co. a afisat joi o scadere drastica a profitului si si-a redus previziunile pentru anul financiar in curs, in conditiile in care vanzarile consolei de jocuri Wii au scazut, in lipsa unor noi jocuri de succes, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Compania, care a rezistat initial crizei economice mondiale, a anuntat ca profitul sau net preliminar a scazut cu mai mult de jumatate, la 69,49 miliarde yeni (770 milioane dolari), de la 144,83 miliarde in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul operational a scazut cu 58,6%, la 104,36 miliarde yeni in semestrul ce s-a incheiat in septembrie, in contextul in care veniturile au inregistrat un declin de 34,5%, la 548,06 miliarde yeni.

Nintendo, care concureaza cu Sony si Microsoft in industria jocurilor video, a vandut 5,75 milioane de console Wii la nivel mondial in perioada analizata, in scadere de la 10,1 milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

"Au fost mai putine nume de software, ceea ce a dus la scaderea masiva a vanzarilor de componente hardware in timpul semestrului", a anuntat compania itr-un comuncat.

Nintendo a redus recent pretul consolelor Wii cu o cincime, in incercarea de a revigora vanzarile, masura ce a afectat si profiturile.

Aceasta a fost pentru prima oara cand Nintendo a redus pretul consolelor Wii de la lansarea lor, in 2006.

Compania nipona si-a redus previziunile cu privire la profitul net din anul financiar 2009, ce se va incheia in martie 2010, la 230 miliarde yeni, de la nivelul estimat anterior, de 300 miliarde yeni.

Noua previziune marcheaza un declin anual de 17,6%.

De asemenea, Nintendo si-a redus tinta profitului operational de la 490 la 370 miliarde yeni si obiectivele legate de venituri de la 1.800 la 1.500 miliarde yeni.

Nintendo estimeaza, in prezent, ca va vinde 20 milioane de console Wii in acest an, fata de previziunile anterioare de 26 milioane. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit, # nintendo, # vanzari, # console, # wii , #stiri Microsoft