Radu Georgescu, Gecad: Jerry Yang a amestecat sentimentele cu afacerile. Yahoo! are de pierdut

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 12:18
1746 citiri
Radu Georgescu, Gecad: Jerry Yang a amestecat sentimentele cu afacerile. Yahoo! are de pierdut

Recentul parteneriat Yahoo!-Microsoft pe segmentul cautarilor online va dezavantaja pe termen lung Yahoo!, care renunta astfel la businessul sau de baza, considera Radu Georgescu, cunoscut pentru vanzarea tehnologiei antivirus RAV catre Microsoft.

"Pe termen lung va fi o problema pentru Yahoo!, insa, in momentul acesta pare singura solutie care i-ar putea salva. Ramane de vazut cum va gestiona situatia CEO-ul Yahoo!, Carol Bartz, care probabil va gasi o modalitate de a salva intamplarea", a declarat Georgescu pentru ZF.

El a spus ca inca nu poate aprecia impactul pe care il va avea pe piata acordul si daca acest lucru va insemna sau nu o posibila scadere a numarului de clienti pe publicitate.

"Depinde foarte mult de cum rezolva tactic. Inca nu este clar cine va avea puterea de decizie asupra strategiei si vanzarilor. Istoric vorbind, Microsoft nu se pricepe sa gestioneze si daca ramane la ei nu cred ca va face nimic, va da cu subiectul de pamant. Pe de alta parte, Yahoo! probabil ca se va descurca mai bine decat ar putea sa o faca Microsoft."

Georgescu, presedintele Gecad, a comentat despre parteneriatul dintre cele doua companii americane si pe blogul sau personal, precizand ca pozitia dificila in care se afla acum Yahoo! a fost cauzata de faptul ca fondatorul si fostul CEO Jerry Yang a pus prea multe sentimente in deciziile sale.

#Georgescu, # gecad, #yahoo, #yang , #stiri Microsoft