Sistemul de operare Windows va fi depasit de Android pana in 2016

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 09:37
2397 citiri
Sistemul de operare Windows va fi depasit de Android pana in 2016

Sistemul de operare Android dezvoltat de Google va fi utilizat de un numar mai mare de dispozitive decat sistemul Windows conceput de Microsoft peste patru ani, potrivit datelor comunicate miercuri de firma de cercetare Gartner care indica spre o schimbare profunda in sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Gartner estimeaza ca la finele anului 2016 la nivel mondial vor exista 2,3 miliarde computere, tablete si smartphones care vor utiliza sistemul Android, comparativ cu 2,28 miliarde dispozitive care vor utiliza sistemul Windows.

Comparativ, la finele acestui an se estimeaza ca la nivel mondial vor exista 1,5 miliarde dispozitive care vor utiliza Windows, fata de 608 milioane dispozitive care vor utiliza Android.

Google a lansat pe piata sistemul Android in 2008 insa acesta a inregistrat o crestere rapida devenind platforma dominanta pe segmentul smartphones, unde controleaza doua treimi din piata. In plus, Android a devenit si al doilea sistem de operare pe piata in crestere a tabletelor informatice..

Sistemul de operare Windows a dominat industria computerelor personale timp de mai multe decenii insa in prezent grupul Microsoft se chinuie sa faca fata tranzitiei spre tablete si smartphones, unde cota sa de piata este de aproximativ 3%.

Livrarile globale de PC-uri au inregistrat o scadere de peste 8% in trimestrul al treilea al acestui an, cea mai mare scadere de dupa 2001, pe masura ce consumatorii se indreapta spre tablete si smartphones.

#sistem operare Windows cota piata, #Gartner vanzari Windows Android, #android vs windows , #stiri Microsoft