Steve Ballmer pleaca din Microsoft

Joi, 21 August 2014, ora 08:20
1299 citiri
Steve Ballmer pleaca din Microsoft
Sursa: The Guardian

Steva Ballmer a plecat din board-ul Microsoft la opt luni dupa ce s-a retras din functia de director general si dupa trei decenii de activitate la cel mai mare producator de software la nivel mondial, transmite Bloomberg.

Ballmer, in varsta de 58 de ani, ramane cel mai mare actionar individual al Microsoft. In luna februarie, Ballmer a renuntat la functia de CEO in favoarea unuia dintre adjunctii sai, Satya Nadella.

Recent, Ballmer a cumparat clubul de baschet Los Angeles Clippers, pentru 2 miliarde de dolari, iar in aceasta saptamana a aparut in fata echipei si a fanilor, angajandu-se sa ridice echipa pe noi varfuri si sa se implice in conducere.

Balmer pleaca de la Microsoft dupa 34 de ani

Plecarea fostului director general pune capat unei cariere de 34 de ani la Microsoft, companie pe care a condus-o din cea mai inalta functie din anul 2000 si pana in februarie 2014.

In mandatul sau veniturile s-au triplat, chiar daca Microsoft a avut dificultati sa concureze cu Apple si Google pe piata telefoanelor mobile, tabletelor PC si serviciilor de cautare pe Internet.

"Vreau sa fiu un actionar foarte bun, vreau sa dau atentia cuvenita actiunilor mele, dar intre activitatea de profesorat, noile responsabilitati de la Clippers si activitatile mele civice, este foarte mult. Iubesc Microsoft", a spus Ballmer.

In acest an au avut loc mai multe schimbari in board-ul Microsoft, inclusiv plecarea lui Bill Gates din functia de presedinte, acesta fiind inlocuit de John Thompson.

Ballmer a venit la Microsoft ca angajatul numarul 30, in 1980, dupa ce Bill Gates l-a convins sa renunte la scoala de business a Universitatii Stanford. El a avansat pana la rangul de presedinte, iar apoi a preluat de la Gates postul de CEO, in anul 2000.

Steve Ballmer a devenit cel mai mare actionar individual al Microsoft in luna mai, dupa ce Gates a vandut 4,6 milioane de actiuni ale companiei.

Potrivit datelor Bloomberg, Ballmer detine 333,3 milioane de actiuni Microsoft, cu 3,48 milioane mai mult decat Gates.

De la oferta publica initiala a Microsoft din 1986, Ballmer a castigat circa 3,4 miliarde de dolari din vanzarea de actiuni ale companiei si are o avere neta de 20,8 miliarde de dolari.

#Ballmer Microsoft, #ballmer bachet , #stiri Microsoft