Studiu: companiile incep sa adopte Windows 7

Vineri, 19 Martie 2010, ora 00:24
1778 citiri
Studiu: companiile incep sa adopte Windows 7

Companiile incep sa adopte noul sistem de operare Microsoft, Windows 7, sau sa planifice trecerea la noua platforma, ceea ce s-ar putea constitui intr-un nou semnal pozitiv pentru industria IT, dat fiind ca decizia implica o crestere a investitiilor in zona de software, spune compania de analiza Dimensional Research. 

Studiul a fost realizat in luna ianuarie 2010, pe 923 de companii. Mai mult de jumatate din companii vor utiliza Windows 7 - cel putin pe cateva sisteme - pina la finalul acestui an.

Cercetatorii au stabilit ca 16% dintre firme au adoptat deja sistemul de operare Microsoft, care are ca focus viteza si compatibilitatea. In plus 42% dintre cei interogati au spus ca planuiesc deja sa introduca Windows 7 pe computerele angajatilor in cursul acestui an.

"Rezultatele studiului sunt foarte pozitive pentru Microsoft si Windows 7", a apreciat un analist Dimensional Research. Cifrele Windows 7 sunt relativ comparabile cu ratele de adoptie Windows Vista si asta in ciuda perioadei de criza economica, iar procentele sunt mult mai bune decat anul trecut.

De altfel evolutia pozitiva este confirmata si de Microsoft. Vicepresedintele producatorului software care se ocupa de Windows, Brad Brooks, a declarat recent ca vede tot mai mult interes din partea companiilor pentru Windows 7.

Chiar si in zona de retail sunt comenzi mai mari de sisteme cu Windows 7 Professional, comparat cu cel Home Premium. Cifrele foarte bune nu inseamna insa ca perioada de criza a trecut, avertizeaza analistii.

Circa 57% dintre managerii care au fost intervievati sustin ca au inca temeri privind viitorul economiei si relansarea economica. Procentul a scazut cu circa 10% comparat cu anul anterior.

De asemenea, daca anul trecut un numar de firme au ridicat semne de intrebare privind stabilitatea sistemului de operare nou, securitatea acestuia, performanta oferita si alte probleme externe, compatibilitatea cu alte aplicatii sau componente, acum situatia a evoluat.

"Lumea IT este mereu framantata de probleme, noile tehnologii aduc inevitabil si incurcaturi", spun analistii companiei. In prezent temerile legate de stabilitate, securitate si performanta au fost inlaturate, raman discutiile privind compatibilitate.

Analistii spun ca nu va exista o goana dupa Windows 7, el va creste odata cu vanzarile de noi sisteme cu licenta, iar pe viitor va deveni cel mai utilizat sistem de operare.

Problemele reclamate cel mai adesea la Vista au fost rezolvate, ceea ce este un lucru foarte bun, pentru ca multi dintre cei care trecusera la Vista s-au intors la Windows XP. Sistemul de operare desemnat cel mai bun pina acum, Windows XP, pierde teren datorita faptului ca Microsoft nu va mai oferi suport tehnic, ceea ce ridica probleme pentru unii manageri IT.

Tocmai companiile care au ramas la Windows XP si nu au facut upgrade la Windows Vista vor fi din ce in ce sub presiune sa faca upgrade, pentru ca in XP mai sunt probleme de securitate care vor ramane neacoperite pe masura ce Microsoft renunta la suport tehnic pentru aceasta platforma.

#microsoft, #windows 7, #studiu, #companii , #stiri Microsoft