Sub 15% dintre IMM-uri stiu ca pot accesa fonduri europene pentru proiecte IT&C

Marti, 03 Aprilie 2007, ora 16:40
680 citiri

Numai 14% din firmele mici si mijlocii din Romania au cunostinte despre posibilitatea de a accesa fonduri europene, in timp ce la nivelul Uniunii Europene, 45% dintre IMM-uri cunosc programele de finantare, a declarat marti, Gabriel Pavel, director in cadrul Microsoft Romania.

In Uniunea Europeana, doar 4% dintre companiile mici si mijocii cer fonduri de finantare si un sfert dintre ele reusesc sa obtina finantare, adica 1% din total, a precizat Pavel.

"Problema tarilor dezvoltate e cum sa construiasca granturi care sa fie accesibile companiilor mici care au potential de dezvoltare si inovatie, insa la nivelul tarii noastre problema este cum sa facem sa accesam aceste fonduri. Sunt probleme diferite", a mai spus Pavel.

Noile tari membre ale UE pot beneficia de fonduri de ordinul sutelor de miliarde de euro. Potrivit studiului The Economist Intelligence Unit, fondurile alocate noilor membri se vor dubla, comparativ cu perioada premergatoare aderarii. Deocamdata, sumele finale sunt in curs de negociere.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)