UE respinge apelul grupului Microsoft, acuzat de practici de monopol

Luni, 17 Septembrie 2007, ora 11:29
813 citiri

Un tribunal al Uniunii Europene a mentinut in mare parte decizia din 2004 a autoritatii antitrust a Comisiei Europene, impotriva grupului american Microsoft, ceea ce reprezinta o victorie foarte importanta a autoritatii europene pentru concurenta, relateaza Reuters.

Curtea de prima instanta a Uniunii Europene a respins toate punctele apelului grupului Microsoft, modificand doar decizia Comisiei Europene privind crearea unui organ de monitorizare a implementarii masurilor menite a rezolva situatia.

Comisia Europeana a decis in 2004 ca Microsoft s-a folosit de pozitia dominanta pe piata sistemelor de operare pentru calculatoarele personale pentru a afecta interesele rivalilor directi.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.