UE sanctioneaza Microsoft pentru incalcarea legii antitrust

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 15:08
1447 citiri
UE sanctioneaza Microsoft pentru incalcarea legii antitrust

Uniunea Europeana investigheaza si ar putea sanctiona compania Microsoft cu pana la 10% din cifra de afaceri, pentru ca nu a reusit sa respecte intelegerea antitrust stabilita inca din 2009, privitoare la asigurarea de optiuni pentru alegerea browser-elor web in sistemul de operare Windows 7.

Compania a fost deja amendata in ultimii 10 ani cu peste un miliard de euro (1,3 miliarde de dolari) de catre Comisia Europeana pentru incalcarea diverselor reguli UE.

Incalcarea intelegerii dintre Microsoft si Uniunea Europeana a fost semnalata inca din luna iunie, cand Comisia Europeana a anuntat in mod formal intentia de a deschide procedurile impotriva companiei Microsoft.

Compania a admis "erori tehnice", chiar in aceeasi zi si a comunicat ca va lua "decizii imediate" pentru a corecta problema.

"Urmatorul pas este deschiderea unei proceduri formale pentru incalcarea intelegerii", a declarat joi comisarul european Joaquin Almunia, potrivit Reuters.

"Investigatia nu va fi una de lunga durata pentru ca firma a recunoscut in mod explicit incalcarea intelegerii".

Microsoft ramane in stadiul de investigare din partea Comisiei Europene, cu incalcari similare, si in cazul altor sistem de operare, precum Windows RT.

Compania a publicat recent o actualizare pentru sistemul de operare Windows 8, prin intermediul careia utilizatorii isi vor putea alegere browser-ul preferat.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#amenda Microsoft Uniunea Europeana, #amenda Microsoft browser Internet, #microsoft , #stiri Microsoft