Un nou virus ucrainean pune stapanire pe retelele corporative

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 15:13
2511 citiri
Un nou virus ucrainean pune stapanire pe retelele corporative

Un nou virus ce le permitea hackerilor sa fure informatii personale si financiare, a pus stapanire pe mai mult de 8 milioane de calculatoare, virus despre care analistii considera ca este cea mai grava “infectia” a unui calculator.

Conform celor de la Microsoft, calculatoarele care au ca sisteme de operare Windows 2000, Windows XP si Windows Server 2003 sunt cele mai vulnerabile in fata atacurilor lui Downadup, mai ales cand nu sunt updatate. Calculatoarele careau ca sisteme de operare Windows Vista sau Server 2008, chiar daca nu sunt aduse la zi, sunt mai putin vulnerabile decat sistemele de operare mentionate anterior.

Cel mai evident semne ca un calculator este virusat de Downadup  este blocarea accesului la site-urile Microsoft de update, dar si la cele mai importante site-uri ale producatorilor de antivirusi. Astfel, Downadup incearca sa impiedice utilizatorul sa gaseasca un mod de a-l inlatura.

Cea mai buna metoda de a impidica virusarea calculatorului este  instalarea patch-ul amintit mai sus in toata reteaua respectiva. O a doua metoda este implementarea securitatii prin parola. Folositi parole cu multe caractere, greu de intuit.


Calculatoarele  ce nu fac parte din retelele mari pot fi mai usor dezinfectate. Problema apare in cazul calculatoarelor ce fac parte dintr-o retea mare si care se pot re-infecta de la un singur calculator. Pentru a rezista virusului, trebuie sa aveti ultimele update-uri de la Microsoft instalate, programul gratuit MSRT (Malicious Software Removal Tool) de la Microsoft si un antivirus bun,adus la zi.

De asemenea,  dezactivati Autorun si Autoplay din sistemul de operare, astfel incat virusul sa nu fie transmis pe stick-urile de memorie sau memoriile flash pe care le conectati la calculator. Daca nu veti reusi, sunteti in pericol de a pierde toate informatiile confidentiale (carti de credit, parole).

 

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#calculator, #internet, #microsoft, #retea, #virus, #windows , #stiri Microsoft