Va dubla Nokia cota de piata a Microsoft in Europa?

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 09:22
1446 citiri
Va dubla Nokia cota de piata a Microsoft in Europa?

Unii analisti prognozeaza ca Microsoft, ajutata de noul sau parteneriat cu Nokia, isi va dubla cota de pe piata pentru smartphone in Europa de Vest in cursul anului 2012. Nokia planuieste sa prezinte primul sau smartphone, cu software-ul Windows Phone, miercuri, la conferinta sa anuala de la Londra.

Compania finlandeza a decis sa renunte la imbatranita platforma Symbian in favoarea software-ului Microsoft din luna februarie a acestui an, printr-o afacere riscanta, care a speriat investitorii.

De la momentul anuntului, valoarea pe piata a Nokia s-a injumatatit, deoarece investitorii nu sunt siguri daca poate recastiga vreodata cota de piata pierduta.

Prognoza de crestere cu 12,3% pentru software-ul Microsoft se refera la utilizarea acestuia de catre mai multe companii producatoare de telefoane mobile si compara cota mare de piata detinuta anterior de platforma Symbian de la Nokia, cand controla 41% din piata vest-europeana in prima jumatate a anului 2010.

Analistii de la Strategy Analytics au declarat, marti, pentru Reuters ca se asteapta ca vanzarile de smartphone din Europa de Vest sa atinga 117 milioane de unitati in 2012, crescand cu 12% fata de anul curent. Potrivit analistilor, smartphone-urile cu platforma Windows Phone de la Microsoft vor inregistra cea mai rapida crestere.

In acest sens, analistul Neil Mawston afirma ca avand in vedere suportul de hardware, in special cel al Nokia, Microsoft este intr-o pozitie buna pentru a deveni cea de-a treia platforma majora din Europa de Vest, dupa Android si Apple iOS. Analistul se asteapta ca anul viitor, Google sa obtina 44% si Apple iOS 23% din piata de smartphone.

Strategy Analytics considera ca Microsoft ar putea beneficia, de asemenea, de modelele Samsung Electronics si HTC, ramanand insa precauti cuprivire la succesul pe termen lung al Microsoft pe piata de smartphone.

Principalele piedici sunt suportul limitat al Microsoft pentru telefoanele dual-core, dimensiunea redusa a aplicatiilor sale precum si o perceptie de brand Windows Phone, viciata de deficientele din trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parteneriat microsoft nokia, #afaceri Noka Europa, #crestere piata Nokia, #smartphone Windows Phone , #stiri Microsoft