VIDEO Microsoft ataca iPad cu tabletele Surface 2 si Surface Pro 2. Vezi preturile.

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 20:05
2782 citiri
VIDEO Microsoft ataca iPad cu tabletele Surface 2 si Surface Pro 2. Vezi preturile.
Noile tablete Microsoft au performante mai bune

Microsoft a lansat Surface 2 si Surface Pro 2, prima schimbare importanta a liniiei sale de tablete/laptop-uri, modificarile aducand o putere de clacul superioara si baterie cu durata de viata mai lunga. Principalul competitor care se simte amenintat este iPad.

Surface Pro 2 poate functiona in continuu "aproape o zi intreaga de lucru", conform informatiilor postate pe blog de Panos Panay, vicepresedintele diviziei Surface a Microsoft. Aceasta performanta se datoreaza si dotarii cu noua generatie de procesoare Intel Core i5, care imbunatateste durata de functionare a bateriei cu 60%.

Accesorii care cresc performantele tabletelor

Noile tablete au si o serie de accesorii care le cresc performantele si le fac mai atractive pentru potentialii cumparatori,acestea fiind destinate clientilor corporate.

Power Cover este o carcasa/tastatura cu o baterie in dotare, care contribuie la extinderea duratei de functionare a tablete pana la "mai mult de zece ore", insa costa 199,99 dolari.

Un alt accesoriu pentru Surface Pro 2, Docking Station (199,99 dolari), are o iesire video Mini DisplayPort, tableta putand folosi un monitor extern. De asemenea, are un port Ethernet, trei porturi USB 2.0 si unul 3.0, precum si un port audio.

Surface Pro 2, destinata oamenilor de afaceri

Surface Pro 2 are sistemul de operare Windows 8.1 ce permite rularea de aplicatii de afaceri clasice pentru Windows, dar si versiuni mai noi, optimizate pentru ecrane tactile.

Surface 2, upgrade al Sufface RT

Surface 2 este un upgrade al versiunii Surface RT, tableta care avea la baza un procesor ARM. Aceasta are adaugat Outlook RT, o versiune a aplicatiei de management a e-mail-ului, calendarului si informatiilor personale ale utilizatorului, care vine impreuna cu intreaga suita Office.

Surface 2 este un upgrade al versiunii RT

Surface 2 este mult mai rapida decat Surface RT, avnd 72 de nuclee grafice, port USB 3.0 si o conexiune la Internet cu viteza dubla comparativ cu versiunea anterioara. De asemenea, Microsoft a inlocuit procesorul Nvidia Tegra 3 cu Tegra 4, ceea ce mareste videza si extinde durata bateriei.

Noua tableta este mai subtire si mai usoara decat Surface RT, si are o camera de 3,5 megapixeli pe partea din fata si una de cinci megapixeli, pe partea din fata, mult mai performante decat cele ale versiunii anterioare, ambele de cate un megapixel.

Ambele noi tablete Microsoft vor avea un versiuni imbunatatite ale sistemului de operare Windows 8, respectiv Windows RT 8.1 si Windows 8.1.

Cea mai ieftina tableta Microsoft, 449 dolari

8Surface 2, modelul mai ieftin, a fost dezvoltat pentru a concura cu iPad, va avea un pret de pornire de la 449 dolari. Surface Pro 2, care este, de fapt, un PC cu forma de tableta, va avea un pret care incepe de la 899 de dolari.

Cele doua noi tablete Microsoft vor fi lansate pe piata pe 22 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tableta Microsoft, #tableta Surface, #pret Surface, #Surface Intel , #stiri Microsoft