Windows 7 se apropie de Release Candidate

Marti, 24 Februarie 2009, ora 12:56
2385 citiri
Windows 7 se apropie de Release Candidate

Urmatorul sistem de operare pentru computere al Microsoft, Windows 7, care ar trebui sa repare toate problemele si frustrarile cauzate de mult hulitul Windows Vista, urmeaza sa fie lansat ca Release Candidate (ultimul test inainte de lansarea comerciala) la inceputul lunii aprilie 2009, spun surse bine informate din cadrul companiei.

Informatiile nu sunt confirmate oficial, deocamdata Windows 7 este in versiunea Beta de testare si singura declaratie oficiala este ca se lucreaza la sistemul de operare. Windows 7 ar urma sa fie extrem de rapid la incarcare, ruleaza si pe sisteme mai modeste sau netbooks, nu mai deranjeaza utilizatorul cu o multime de alerte insa s-ar putea sa fie mai putin sigur decat Vista. Asta pentru cei interesati de securitatea IT.

Conform informatiilor ultrasecrete, in cursul lunii februarie Microsoft a realizat prima versiune intermediara inainte de Release Candidate, care a fost testata doar de angajatii companiei si partenerii MSN si Technet.

Deocamdata, oficialii companiei continua sa refuze sa raspunda sau sa nege informatiile (fara a insista prea tare). Microsoft a declarat ca a primit circa 500.000 de sugestii de la cei care au testat Windows 7 beta.

Asta prin functia integrata Send Feedback, iar prin sistemul de e-mail oficial au mai venit mult mai multe. Evident ca nu va putea multumi pe toata lumea. Numele oficial al celei noi versiuni Windows 7 este 70046 conform oficialilor Microsoft.

Cel mai mare producator de software nu a uitat de utilizatorii Windows Vista. Pentru acest sistem de operare se pregateste un Service Pack 2, care va fi lansat oficial in iunie 2009. Incepand din iunie, Microsoft lanseaza un program de promovare Windows 7.

Astfel, toti cei care vor cumpara sisteme PC cu Windows Vista din iunie pina la lansarea oficiala a noului sistem de operare ar putea beneficia de trecere gratuita la Windows 7.

Iarasi, informatiile nu sunt peste tot confirmate oficial. De update ar putea beneficia doar companiile sau doar institutiile non-profit, nu se stie exact.

Microsoft ar incerca astfel sa permita partenerilor sa scape de stocurile Vista (pentru ca altfel n-ar mai cumpara nimeni) si in acelasi timp sa asigure utilizatorii ca vor avea totusi cel mai nou sistem de operare cand acesta va deveni disponibil.

Un plan similar a fost folosit in Statele Unite inainte de lansarea Vista, dar ulterior unii utilizatori au fost obligati sa plateasca diferente de pret.

Oficialii Microsoft promoveaza agresiv Windows 7.
In cea mai recenta tentativa de marketing, producatorul software a anuntat ca noul sistem de operare va fi mult mai bun pentru jocuri video.

"Este mai robust, rapid si testele initiale sunt promitatoare", a declarat un oficial care se ocupa de divizia Xbox si jocuri a Microsoft. Intr-adevar, producatorul de software este tot mai interesat de jocuri si industria divertismentului digital. Dar asta nu inseamna ca Windows 7 va fi neaparat diferit in privinta jocurilor.

#Windows, #Microsoft, #oficial, #Vista, #7 , #stiri Microsoft