Windows 7 si Xbox 360, scoase de pe piata germana?

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 17:27
1254 citiri
Windows 7 si Xbox 360, scoase de pe piata germana?

O instanta germana de judecata a cerut miercuri Microsoft sa scoata de pe piata locala Windows 7 si Xbox 360, produse care, potrivit judecatorului, incalca mai multe brevete ale Motorola Mobility, care urmeaza sa fie preluata de Google.

Judecatorul sedintei a declarat ca Microsoft a incalcat un acord cu Motorola prin includerea unui software de compresie video in produsele respective.

In decizie, judecatorul cere Microsoft sa scoata de pe piata germana Xbox 360 si Windows 7.

Saptamana trecuta, Comisia pentru Comert International din SUA a aratat, intr-o decizie similara, ca Microsoft incalca brevetele Motorola Mobility pentru mai multe tehnologii, fiind vizata inclusiv conexiunea wireless a Xbox 360 si softul de compresie video.

Companiile IT au investit in ultimii ani miliarde de dolari in cumpararea in masa de drepturi de proprietate intelectuala si brevete de inventie, pe care le utilizeaza defensiv sau ofensiv in raport cu rivalii. Litigiile din SUA si Europa pe tema drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor au implicat sume chiar mai mari.

Decizia va avea un impact nesemnificativ asupra operatiunilor Microsoft din Europa, compania fiind deja in procesul de a muta centrul european de distributie din Germania in Olanda, in asteptarea unor decizii nefavorabile in procesul cu Motorola.

Un purtator de cuvant al Microsoft a declarat ca decizia este "o dezamagire", iar grupul nu a decis inca daca va face apel.

#Microsoft Windows 7, #Microsoft Xbox 30, #Microsoft brevete Motorola Mobility, #Microsoft piata germana , #stiri Microsoft