Windows 8 ataca suprematia Android. Vezi de ce n-are nicio sansa

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 17:30
3670 citiri
Windows 8 ataca suprematia Android. Vezi de ce n-are nicio sansa

Microsoft incearca sa doboare ordinea "fireasca" instalata pe piata de smartphone si tablete, lansand Windows 8 pentru dispozitivele mobile. Sistemul de operare Android, dar si cel al Apple, insa, au devenit mult prea mari si prea puternici pentru a permite o astfel de rasturnare de situatie.

International Business Times prezinta cateva motive suficient de solide pentru care Windows nu va reusi sa concureze niciodata cu Android pe sectorul de smartphone si tablete, chiar daca a
dominat decenii la rand piata sistemelor de operare.

Spre deosebire de sistemul Windows 8 al Microsoft, Android si iOS se concentraza in principal pe aplicatii. Apple se faleste in acest momen cu peste 500.000 de aplicatii, dintre care aproximativ 90.000 sunt create special pentru iPad. Chiar si Android are aproape 500.000 de aplicatii neoficiale, cifra celor oficiale reducandu-se la 250.000.

Windows Marketplace, pe de alta parte, are doar 9.000 de aplicatii si va dura ceva vreme pana ii va prinde din urma pe cei doi giganti.

Acest lucru arata ca sistemul de operare Microsoft nu a fost creat pentru aplicatii, ci pentru a distribui informatiile eficient, Acesta este un punct la care Windows ar trebui sa mai lucreze daca vrea sa devina un concurent real in fata Android.

Android este o platforma open-source

Pana si iOS depune eforturi pentru a-si stabili o pozitie dominanta in acest sens, iar Microsoft nu si-a facut un renume pozitiv in ceea ce priveste flexibilitatea. Abordarea Apple si Microsoft din aceasta privinta este mai degraba asemanatoare intre ei, si nu seaman deloc cu abordarea Google Android.

Flexibilitatea Android le permite producatorilor si distribuitorilor de wilreless sa il customizeze dupa propriul plac. Sistemul de operare Android a fost construit inca de la inceput tocmai pentru a putea fi utilizat dupa cum doreste clientul. De la o simpla imagine de fundal pe desktop, la tonul de alerta, pana la lumina LED, Android a fost intotdeauna usor de personalizat.

Android are propriul set incorporat de scurtaturi din taste, chiar daca trebuie sa le setezi pentru a avea o combinatie personalizata. Widget-urile Android au diferite forme si dimensiuni si sunt fie descarcate anticipat in smartphone, fie pot fi descarcate din Android Market. Windows 8, insa, nu iti permite aceeasi libertate.

Adroid e peste tot

Microsoft, in incercarea sa de a veni puternic din urma, incearca sa se alieze cu diferiti producatori de telefoane mobile pe care sa ruleze sirtemul de operare Windows 7. Sistemul Android este deja implementat pe aproape toate smartphone-urile din lume, oferite de mari companii precum Samsung, HTC, Dell, Motorola, Lenovo sau Sony Ericsson.

Mai mult, influenta Android nu se limiteaza doar la smartphone-uri si tablete. Sistemul a ajuns deja la cei care prefera sa citeasca E-books si urmeaza sa fie implementat pe urmatoarea tableta Kindle de la Amazon.

Windows Phone 7, insa, poate fi gasit doar pe cateva smartphone-uri produse de Dell, HTC, Acer si LG. Va mai dura ceva timp pana Windows 8 va deveni compatibil cu alte dispozitive mobile.

In plus, Android, spre deosebire de Windows Phone 7, gazduieste optiuni precum Gmail, Google Calendar si Google Documents.

Chiar si iOS se concentraza asupra Mobile Me si iTunes. Dispozitivele Android au, in acest moment, un impact imens asupra industriei telefoniei mobile.

Windows nu se concentreaza suficient pe caracteristici atractive

Android ofera o serie de caracteristici pe care altii nu reusesc sa le ofere. Printre acestea se numara suportul Near Field Communication prin USB, Wi-Fi sau Bluetooth,a stfel incat il poti folosi sa imparti conexiunea la internet cu alte dispozitive precum o tableta, un smartphone sau un laptop. In plus, dispune de cautare vocala incorporata si caracteristici de control vocal care iti permit sa initiezi apeluri, sa navighezi pe internet, sa compui mesaje text si sa trimiti mail-uri prin comanda vocala, fara sa mai utilizezi fizic dispozitivul.

Microsoft, in schimb, se concentreaza mai mult pe servicii si insturmente, iar Windows 8 se axeaza doar pe aplicatiile Microsoft si cateva alte servicii de cloud computing. Sistemului de operare Windows ii lipseste, de asemenea un inbox universal, asa cum exista la iOS si Android, unde toate mesajele electronice de la diferite servicii sunt dispuse intr-o singura locatie.

Chiar sistemul de operare insusi ar emulte de invatat de la platforma Android, intrucat Windows 8, in momentul in care va fi lansat oficial, va fi o simpla platforma care imbina cateva caracteristici de la windows Phone 7, Windows 7 si XP.

In acest moment, Windows 8 are doar un nou ecran de start, similar cu cel de la Windows Phone 7, care are aplicatii live ce inlocuiesc meniul de Start, afisat la inceput. Astfel, Microsoft pare ca prefera sa foloseasca o versiune actualizata a traditionalului sistem de operare Windows PC, decat sa creeze un nou sistem pentru tabletele sale.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#android, #android vs windows, #apple, #microsoft, #windows 9 , #stiri Microsoft