Windows 8, un esec? Vanzarile, mai mici decat la Windows 7

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 11:33
1485 citiri
Windows 8, un esec? Vanzarile, mai mici decat la Windows 7
Sursa foto: Reuters

Microsoft a vandut 200 de milioane de licente de Windows 8 in cele 15 luni trecute de la lansare, mai putine, insa, decat totalul de licente pentru sistemul de operare predecesor, Windows 7, vandute in primul an.

Windows 7 s-a bucurat de mai mult succes, ajungand la 240 de milioane de licente vandute la un an dupa lansare, a anuntat Reuters.

Anuntul privind vanzarile sistemului de operare Windiows 8 a fost facut public de Tami Reller, directorul de marketing pentru aceasta versiune.

Vanzarile relativ slabe de licente Windows 8, ca si cele ale recentei versiuni Windows 8.1, arata si declinul din ultimii doi ani inregistrat pe piata computerelor personale, in timp ce vanzarile de tablete si smartphone au o crestere foarte accentuata. Aceste terminale portabile vor depasi, curand, PC-urile in preferintele utilizatorilor.

Windows 8 a fost conceput ca un sistem flexibil care sa poate fi folosit atat pe desktop-uri cate si pe tablete cu ecran tactil, insa nu a avut succes, intrucat tableta Surface a Microsoft nu a reusit sa atinga obiectivul de a atrage o mare parte dintre utilizatorii tabletelor Apple iPad.

#windows microsoft, #licente microsoft, #apple ipad, #surface microsoft , #stiri Microsoft