Yahoo s-ar putea alia cu AOL pentru a se apara de oferta Microsoft

Luni, 11 Februarie 2008, ora 15:36
1288 citiri
Yahoo s-ar putea alia cu AOL pentru a se apara de oferta Microsoft

Reprezentantii Yahoo incearca, in prezent, sa se angajeze in discutii referitoare la o eventuala fuziune cu AOL, pentru a se proteja de oferta de preluare, in valoare de 44,6 miliarde dolari , facuta de Microsoft, pe care ar urma sa o respinga oficial luni, scrie AFP, citand publicatia The Times.

In conformitate cu articolul din cotidianul britanic, Yahoo si bancile cu care lucreaza compania, Goldman Sachs si Lehman Brothers, au inceput, saptamana trecuta, sa ia in considerare diverse aliante cu grupuri de media si de tehnologie, pentru a evita preluarea de catre Microsoft, companie a carei oferta considera ca este "mult subevaluata", opinie care ar putea primi luni o confirmare oficiala.

Una dintre variantele analizate este reluarea discutiilor cu grupul de internet AOL al companiei americane Time Warner, potrivit The Times, cu toate ca discutiile anterioare s-au blocat in momentul negocierii pretului.

The Times, insa, estimeaza ca gravitatea situatiei si incetinirea cresterii economice ar putea convinge cele doua companii sa reia discutiile, mai arata AFP.

Posibile apropieri intre Yahoo si grupul de internet Google sau cel de media Disney sunt luate, de asemenea, in considerare, in conformitate cu The Times, care mentioneaza ca Google, care s-a oferit, saptamana trecuta, sa sustina Yahoo impotriva Microsoft, detine o participatie de 5% din actiunile AOL.

The Times, de altfel, citeaza o sursa avizata din apropierea Yahoo care ii acuza pe cei de la Microsoft ca vor sa "fure" tintele Yahoo si a indicat ca oferta Microsoft ar trebui sa fie mai mare.

Sursa avizata a confirmat, totodata, o cifra evocata deja de publicatia The Wall Street Journal: "ar fi nevoie de o propunere de 40 dolari/actiune pentru inceperea negocierilor". Propunerea actuala este de 31 dolari/actiune.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...