ANAF se modernizeaza cu 75 mil. de euro, de la Banca Mondiala

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 20:58
2022 citiri
ANAF se modernizeaza cu 75 mil. de euro, de la Banca Mondiala

Executivul a discutat in sedinta de miercuri memorandumul privind programul multianual de modernizare a administratiei fiscale, a anuntat Dan Suciu, precizand ca acest program va beneficia de un imprumut de 75 milioane de euro din partea Bancii Mondiale.

"Memorandumul este strans legat de obiectivele pe care le are noua conducere a ANAF.(...) Obiectivele reformei la nivelul ANAF, pentru 2012-2016, sunt urmatoarele: imbunatatirea conformarii voluntare la plata, combaterea evaziunii fiscale si cresterea colectarii", a spus Dan Suciu.

"Imprumutul este in prezent in curs de pregatire si urmeaza sa fie negociat pana la sfarsitul acestui an".

Ungureanu a cerut restructurarea ANAF

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut noului sef ANAF, Serban Pop, restructurarea ampla a institutiei si un grad de colectare de 40%.

Sa porniti un amplu proces de reforma structurala a ANAF, astfel incat institutia sa devina apta sa isi asume tinte mult mai inalte decat cele pe care si le-a putut asuma pana acum, depasind problemele de management", i s-a adresat primul ministru lui Silviu Pop, cu ocazia reuniunii comitetului pentru combaterea evaziunii fiscale, desfasurate miercuri la Palatul Victoria.

#restructurare ANAF, #restructurare ANAF Banca Mondiala, #imprumut ANAF Banca Mondiala, #Ungureanu restructurare ANAF , #premier