Evaziunea fiscala, luata in vizor de premier: S-au facut jocuri multe in trecut!

Marti, 06 Martie 2012, ora 09:11
1926 citiri
Evaziunea fiscala, luata in vizor de premier: S-au facut jocuri multe in trecut!

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat luni seara, intr-o emisiune televizata, ca a solicitat ministrilor si autoritatilor cu atributii in domeniul combaterii evaziunii fiscale sa ia masurile necesare in principal in ceea ce priveste marea evaziune.

"Solicit o activitate sustinuta mai ales pe acele teritorii unde legislatia sanctionatorie exista si nu a fost integral aplicata, sau este aplicata discriminatoriu pe criterii care scapa legii - si intelegeti ce vreau sa spun - sau este omisa pe motive care sunt in cu totul alt calcul decat legea", a explicat seful Executivului.

"Nu pot sa fiu multumit in momentul in care vad ca actiunea organelor fiscale atinge neaparat mica taxare. Nu ma multumeste sa vad o armata de inspectori fiscali care ravasesc florile intr-o piata. (...) Ma intereseaza tonele de legume si fructe care intra zilnic in Romania, produsele petroliere", a remarcat, in context, Mihai Razvan Ungureanu.

Primul ministru a precizat ca a cerut ministrilor de resort sa colaboreze pentru a face tot ceea ce este necesar pentru a scoate bani suplimentari din taxarea painii, a carnii congelate, a carburantilor, a alcoolului.

"Sunt domenii in care interventia organelor fiscale, a administratiei, a Garzii Financiare, nu se face vizibila. Si sunt lucruri pe care le-am spus foarte clar. In aceste zone astept o performanta deosebita", a mai spus primul ministru.

In context, el a precizat ca si in zona returnarii de TVA "s-au facut jocuri foarte multe in trecut".

#premier inspectori fiscali, #declaratii Mihai Razvan Ungureanu inpectori fiscali, #Mihai Razvan Ungureanu evaziune fiscala , #premier