Marin Anton, demis de la Mediu, inainte de caderea Guvernului

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 20:02
1664 citiri
Marin Anton, demis de la Mediu, inainte de caderea Guvernului

Premierul Mihai Razvan Ungureanu l-a demis pe Marin Anton din postul de secretar de stat in Ministerul Mediului, printr-o decizie semnata vineri, cu putin timp inainte de caderea Guvernului in urma motiunii de cenzura votata in Parlament.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca a cerut revocarea din functie a secretarului de stat Marin Anton inca de marti dupa-amiaza, pentru ca acesta nu mai face parte dintr-un partid politic sau nu mai este sustinut de un partid politic din arcul guvernamental.

Presedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca pleaca din partid, ca renunta la anuntata candidatura la sefia Consiliului Judetean Giurgiu si ca isi va da demisia din functia de secretar de stat la Ministerul Mediului.

In calitatea sa de secretar de stat la Ministerul Mediului, Marin Anton era presedintele Comitetului de Analiza Tehnica pentru proiectul minier de la Rosia Montana.

Cu toate ca are aceasta calitate, Marin Anton s-a pronuntat in repetate randuri in favoarea dezvoltatorului proiectului, fiind acuzat de partizanat cu firma canadiano-romana Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) de catre ONG-urile care contesta intentia firmei de a deschide cea mai mare exploatare aurifera de suprafata din Europa in localitatea din Muntii Apuseni.

Marin Anton este unul dintre cei mai bogati oameni din Cabinet, cu o avere estimata de Forbes la aproape zece milioane de euro.

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate anunta ca s-a autosesizat din presa in legatura cu averea lui Anton si ca il verifica pe acesta. Pana in prezent, ANI nu a dat niciun detaliu despre stadiul investigatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demitere Marin Anton, #Marin Anton secretar stat, #Marin Anton demis , #premier