Premierul: Romania poate sa devina un hub regional in producerea de turbine eoliene

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 20:28
1677 citiri
Premierul: Romania poate sa devina un hub regional in producerea de turbine eoliene

Mihai Razvan Ungureanu a anuntat joi, la Varsovia, ca in cadrul intalnirii bilaterale cu primul ministru al Chinei Wen Jiabao, s-a discutat despre cateva proiecte care "pot capata consistenta foarte curand", enumerand varianta ca Romania sa devina un hub regional, cu ajutorul unor firme chineze.

"Am discutat despre posibilitatea ca Romania sa devina un centru regional, un hub regional pentru producerea de catre firme chineze de profil a turbinelor eoliene, a tot ceea ce inseamna tehnologie de inalt nivel utilizabila in producerea de energie regenerabila, produse pe care apoi sa le putem exporta in piata europeana", a declarat premierul Ungureanu.

Potrivit acestuia, "continutul discutiei a fost extrem de pragmatic". "Nu am vorbit despre proiecte care se aseaza bine pe hartie, ci despre proiecte intr-un numar mai mic, dar care pot capata consistenta foarte curand. Dialogul pragmatic la nivel economic este cel care trebuie sa reprezinte continutul real si de viitor al relatiei bilaterale dintre Bucuresti si Beijing", a explicat Mihai Razvan Ungureanu.

Primul ministru a subliniat ca "intresul major al guvernului roman, in ceea ce priveste relatia cu China, in speta economica, este reprezentat de atragerea firmelor chineze care au potential investitional semnificativ, in proiecte de dezvoltare pe care partea romana le poate pune la dispozitie".

In context, premierul Ungureanu a aratat ca propunerile pe care le-au facut oficialii romani "au fost primite foarte bine de partea chineza". Printre aceste propuneri, seful Exeuctivului a amintit propunerea de a colabora pe coridoarele principale de transport, de dezvoltare a cooperarii pe linia IMM-urilor, utilizarea strategiei europene majore referitoare la Dunare sau realizarea de parcuri industirale si tehnologice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mihai Razvan Ungureanu intalnire Wen Jiabao, #Romania turbine eoliene, #investitii turbine eoliene , #premier